fbpx

Pravilan razvoj vaših mališana uz najpovoljnije knjige za bebe

Pravilan razvoj vaših mališana uz najpovoljnije knjige za bebe

Da dobre navike kod dece treba razvijati od najmanjih nogu složni su mahom svi vodeći stručnjaci iz oblasti pedagogije. A jedna od tih navika koja je izuzetno bitna za svakog mališana jeste čitanje. Čitanje, između ostalog, razvija i podstiče inteligenciju, jezički razvoj, kreativnost, produbljuje maštu i obogaćuje rečnik. Zato ga i treba podsticati i pažljivo negovati. A da bi dete uspešno usvojilo ovu naviku i razvilo ljubav prema pisanoj reči, potrebno je da mu roditelji u tome pomognu kroz sam njihov pozitivan odnos prema knjigama. Takođe, treba pažljivo i pravilno odabrati literaturu za vaše najmlađe kako bi efekat bio najpovoljniji. A u tome vam može pomoći online knjižara Knjige na dlanu i knjige za bebe i slikovnice iz njihove ponude koje su među najboljima na tržištu.

Kada kupiti prve knjige za bebe?

Većina pedagoga složna je oko toga da je već između devetog i desetog meseca dobro upoznati mališane sa knjigama. Knjige za bebe treba da budu ne samo zanimljive i lepe već treba da zadovolje i zdravstvene i mnoge druge aspekte. Pre svega, prve knjige za bebe trebalo bi da budu štampane u tvrdom povezu, odnosno da listovi ili stranice tih knjiga budu plastificirani ili izrađeni od kartona. Ovo je bitno ne samo za motoriku vašeg deteta već i da bi se sprečilo da ono proguta neki pocepani deo knjige ili slikovnice pošto usled još ne formirane koordinacije deca često bacaju, vuku i drmusaju predmete koji im padnu pod ruku. Treba obratiti pažnju da ćoškovi listova budu zaobljeni kako bi se izbegle potencijalne posekotine i dalje nežne kože.

Takođe, ne bi bilo loše ni da je sama knjiga izrađena od ekoloških materijala potpuno sigurnih za vašeg mališana, odnosno da ona ne sadrži bilo kakve toksične materije. Na slikovnicama i knjigama treba da se nalazi oznaka CE koja je dokaz da materijali od kojih je izrađena nije toksičan i da je knjiga prošla odgovarajuće ateste. Naravno, sami crteži i ilustracije treba da budu lepi, jednostavni i edukativni, sadržaj knjige za bebe ili slikovnice pojmljiv i jasan, a boje uglavnom osnovne i prilagođene tom uzrastu deteta kako bi se na najbolji način započeo razvitak estetskog senzibiliteta.

Pravilan Razvoj Vasih Malisana Uz Najpovoljnije Knjige Za Bebe 4 Min

Najpovoljnije slikovnice i knjige za bebe na jednom mestu

Kao što smo već pomenuli na početku teksta, veoma je važno od najmanjih nogu razvijati ljubav prema knjizi kod vaših najmlađih. Međutim, izbor tih krucijalnih prvih knjiga mora biti pažljiv, pravilan i pre svega, prilagođen uzrastu. Zato online knjižara Knjige na dlanu obraća posebnu pažnju na to i nudi najkvalitetnije i najpovoljnije knjige za bebe i slikovnice na tržištu! Među njima su knjige i slikovnice koje poseban akcenat stavljaju na svet oko nas upoznavajući vaše mališane sa biljkama i životinjama, zatim izdanja koja će pomoći kod učenja prvih reči i proširenja fonda reči, kao i knjige koje sadrže svetski poznate Montesori metode i aktivnosti.

Na kraju, možda i najvažniji aspekt svega jeste sam odnos roditelja i deteta tokom ovih aktivnosti odnosno aktivno i kvalitetno provedeno vreme tokom čitanja knjiga i slikovnica. To su dragoceni trenuci koji utiču na emocionalni razvoj deteta i ostaju kao trajni zapisi lepih uspomena.

Povratak na vrh

Knjige na dlanu

Uspešno ste dodali artikl u korpu!

Knjige na dlanu

knd newsletter

Prijavite se na naš newsletter

Budite u toku sa svim akcijama, popustima i novostima sa našeg portala.