fbpx

Poznati preporučuju 2. epizoda Ljiljana Habjanović Đurović

Poznati preporučuju 2. epizoda Ljiljana Habjanović Đurović

Poznati preporučuju 2. epizoda Ljiljana Habjanović Đurović

Ljiljana Habjanović Đurović je najčitaniji i najtiražniji srpski pisac u prethodne dve decenije i najuspešniji srpski pisac u inostranstvu posle 2000. godine. Objavila je 42 knjige na 16 jezika.
Njen rad je predstavljen u uglednim književnim časopisima, a više studenata slavistike ima za temu svojih diplomskih i magistarskih radova njena dela.

Naša poznata književnica Ljiljana Habjanović Đurović za portal Knjige na dlanu preporučuje:

1. To je ljubav, slepa sila 

„TO JE LjUBAV, SLEPA SILA“ je istinita i potresna priča o tri izuzetne žene i jednom muškarcu koji se umešao u njihove živote i promenio ih za uvek. On je bio mlad knez Danilo, silnik koji je smatrao da može i sme sve što hoće, a one jedna učena i otmena gospođica, Srpkinja iz Trsta, jedna snažna i čestita Crnogorka, koju je još u detinjstvu među drugima izdvojio sam Sveti Petar Cetinjski, i jedna čudesno lepa i veoma neobična devojka, poznata kao „Brđanska Vila“.

 

2. Ženski rodoslov

“ŽENSKI RODOSLOV” je uzbudljiva porodična saga, krvava antologija ženskih bolova, rečnik večite ženske sudbine.

Od Ivane, koja je početkom XIX veka, negde u crnogorskim planinama, ubila Turčina, do Ive, koja krajem XX veka pokušava da pobegne od usuda svojih pretkinja i da uzme život u svoje ruke. NJihove neverovatne sudbine liče na bajku: kroz dvesta godina samoće rađale su kao zečice i živele kao vučice.

Tražile su i nalazile, volele i gubile. Bile su sirotice i gazdarice, sluškinje i dame, skojevke i čeda samoupravnog socijalizma u kostimima hipi devojčica. Moćne i nemoćne, odane i lažljivice, kupale su se u šampanjcu i kuvale čorbu od suza.

 

3. Petkana

“PETKANA BROŠURA” je roman o najpoštovanijoj i najdražoj Svetiteljki pravoslavlja, Prepodobnoj Majci Paraskevi. O Njenoj ljubavi prema Gospodu i putu do Njega.

O svim mukama Njenih traganja. O borbama koje je vodila sa Gospodarem ljudskih slabosti. I sa sobom samom. U raskošnom svetu srednjovekovnog Carigrada, i u pustinji s one strane Jordana.
Kakva je bila i kako Joj je bilo, kako je Bog objavio kao Svoju ugodnicu, kako su Njene mošti seljene od Carigrada do Trnova, pa dalje, preko Vidina i Kruševca, do Beograda, i opet iz Beograda, pričaju Ona i oni koji su Je poznavali.

PETKANA je roman o veri. O traganjima za Bogom, od kada je u zemlju judejsku stigao Onaj koji je došao da nas nauči ljubavi i praštanju, pa do današnjih dana.

Takođe naša književnica Ljiljana Habjanović Đurović preporučuje knjige autora Hadži-Aleksandra Đurovića:

1. Kako se na srpskom kaže ljubav
2. Kako se na srpskom kaže tuga
3. Kako se na srpskom kaže sreća

Za još dobrih knjiga naše poznate književnice kliknite na link ovde.

Povratak na vrh

Knjige na dlanu

Uspešno ste dodali artikl u korpu!

Knjige na dlanu

knd newsletter

Prijavite se na naš newsletter

Budite u toku sa svim akcijama, popustima i novostima sa našeg portala.