fbpx

Knjige o kojima se priča

Knjige o kojima se priča

Knjige o kojima se priča

23. aprila 1616. godine preminuli su Šekspir i Servantes i stoga je taj simbolični datum izabran od strane UNESKO-a kao dan kada se odaje počast svetskoj književnosti i književnicima i posvećuje se posebna pažnja promociji čitanja.

Povodom svetskog dana knjige i autorskih prava online knjižara Knjige na Dlanu vam je pripremila listu knjiga o kojima se priča. Uživajte!

 

1. Beleške s malog ostrva – Bil Brajson

Ako ste ljubitelji knjiga o putovanjima na pravom ste mestu, Bil Brajson je pravi master kada su u pitanju putopisi. 

Osoba koja je neustrašiva i radoznala kao Bil Brajson sa izuzetnim darom da konkretno i na pravi način opiše svako mesto koje je obišao je itekako vredan čitanja.

Nama je favorit baš ova knjiga “Beleške s malog ostrva” iz tog razloga što će ova knjiga izazvati različite emocije kod čitalaca, od osmeha pa do tuge. Izuzetno štivo! 

 

2. Ubistvo u Orijent ekspresu – Agata Kristi

Najčuveniji slučaj Herkula Poara, široko poznatog inspektora koji rešava nerešive slučajeve. Agata Kristi je prva dama krimi romana. Sa izuzetnim umom i oštroumnošću vas uvodi u svaki slučaj kao da ste i sami prisutni u toj priči. Čitanje knjige “Ubistvo u Orijent eskpresu” zasigurno ostavlja bez daha i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ako volite misterije i krimi romane ovakvo delo ne smete propustiti.

 

3. Čovek po imenu Uve – Fredrik Bakman

Upoznajte Uvea, čoveka koji se nosi sa gubitkom svoje supruge. Pedeset-devetogodišnjak koji upoznaje svoje nove komšije i ostvaruje pravo prijateljstvo sa njima. 

Mada ova knjiga s početka deluje sumorno, prožeta je izuzetnim trenucima radosti i prikazuje na koji način neka prijateljstva mogu uticati na nečiji život. Ova knjiga nosi važnu pouku sa sobom, a to je da moramo postati svesni koliko način ponašanja jedne osobe može uticati na druge.

Jako šarmantna knjiga sa neverovatnim stilom pisanja Fredrika Bakmana je knjiga koja se ne propušta.

knjige o kojima se prica

4. Velika čarolija – Elizabet Gilbert

Od autorke svetskog bestselera “Jedi, moli, voli!” još jedna super knjiga koja će vas inspirisati da vodite kreativan život i da budete ispunjeni svakog dana. Ova knjiga je napisana na taj način kako bi vas motivisala da na kreativan način donesete zadovoljstvo u svom životu. Ukoliko vam je potrebna motivacija i inspiracija ova knjiga je lagano štivo koje može uneti samo pozitivnu energiju u vaš život. Ključ je jedinstveni pogled na život.

 

5. Mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi – Vladeta Jerotić

Poželeli smo da se na ovoj listi nađe jedan od naših poznatih pisaca pa smo odlučili da vam predstavimo pravo delo o spoznaji ljudskog sopstva. 

Konstatacija o zelosti čovekovoj koja se može uvek nadograđivati i usavršavati, zapisana je u knjizi Vladete Jerotića pod naslovom Mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi. Knjigu je autor podelio u tri misaone celine; prva je ta iz koje je pozajmljen naslov u knjizi i u njoj su sakupljena na jednom mestu razmišljanja o istini, u rasponu od najtežeg pitanja: Ko sam ja?, do ljudskog straha od ljubavi i smrti i onoga što je suština čoveka – a poimanju ne uvek dostupna – to je njegova raspetost na racionalno i iracionalno, na nagon i duh, na razum i osećanja.

Online knjižara Knjige na Dlanu vam nudi široku ponudu različitih autora. Pogledajte našu ponudu na linku ovde.

Povratak na vrh

Knjige na dlanu

Uspešno ste dodali artikl u korpu!

Knjige na dlanu

knd newsletter

Prijavite se na naš newsletter

Budite u toku sa svim akcijama, popustima i novostima sa našeg portala.