Biblioteka za sve

Biblioteka za sve

Biblioteka u kojoj možete kuvati, majstorisati, praviti grnčariju i snimati filmove

Svi oni koji često idu u biblioteku znaju da je to mesto mnogo više od običnog skladišta knjiga za iznajmljivanje. U biblioteci možete da spremate ispite, surfujete na internetu, čitate novine i nedeljnike, promovišete knjige i magazine, izlažete slike i grafičke radove…

Biblioteka Amerika Luisvil

Jedna nova biblioteka iz Luisvila u Kentakiju je odlučila da koncept biblioteke kako višenamenskog društvenog centra podigne na viši nivo. Dvospratna biblioteka koja je svečano otvorena ovog juna i koja zauzima površinu od 40.000 kvadratnih metara pravi je raj za ljubitelje književnosti. Na policama  biblioteke nalazi se više od 120.000 naslova, a udobne stolice prosto mame da se sedne i uživa u omiljenoj literaturi.

Kada posetiocima dosadi čitanje neće biti problem da na neki drugi način „ubiju“ vreme u biblioteci. Osim mesta za kafu, posetiocima je na raspolaganju oprema za graviranje, laserski rezač, 3D štampač, točak za obradu gline i pravljenje grnčarije, alat za majstorisanje… U biblioteci postoji i studio za snimanje, sa sve zelenom sobom i audio kabinom, kao i kuhinja u kojoj se održavaju demonstracije i časovi kuvanja.

Postoji i poseban deo gde deca mogu da čitaju ili da se, jednostavno, igraju na neki drugi način.

Izgradnja ove biblioteke je koštala preko sedamnaest miliona dolara od kojih je gotovo četiri miliona došlo od privatnih donacija, a ostatak je obezbeđen iz javnih fondova.

Eto, biblioteke koju bi vredelo posetiti.

Izvor: Whas11

Povratak na vrh

Knjige na dlanu

Uspešno ste dodali artikl u korpu!

Knjige na dlanu

knd newsletter

Prijavite se na naš newsletter

Budite u toku sa svim akcijama, popustima i novostima sa našeg portala.