fbpx

Vlada Republike Knjiga na dlanu!

Vlada Republike Knjiga na dlanu!

Nakon toliko dugog iščekivanja napokon smo sastavili VLADU Knjiga na dlanu!

Ministar unutrašnjih poslova – Agata Kristi

Agata Kristi poznatija kao “Kraljica zločina”, savršena za poziciju ministarke policije! Jedna fantastična autorka misterija kojoj ne može promaći nijedno krivično delo. Žena koja je stvorila legendarnog Herkula Poaro-a i koja je proglašena za najboljeg pisca detektivskih priča itekako zaslužno dobija ovu poziciju.

Ministarstvo pravde – Fjodor Dostojevski

Jedan od najuticajnih pisaca ruske književnosti koji je završio vojnu školu. Njegovo najpoznatije delo “Zločin i kazna” predstavljaju ideju o velikim ljudima i socijalnoj pravdi. Istinski predstavnik pravde koji je uvek na strani slabijih i nemoćnih, opravdano se nalazi na našoj listi.

Ministarstvo za brigu o selu – Lav Tolstoj

Svrstan je u najveće realiste svog doba, ovaj pisac je mnogo doprineo kako ruskoj, tako svetskoj književnosti. Rođen na porodičnom imanju gde je osnovao 13 škola za decu ruskih seljaka. Još jedan veliki doprinos za razvoj sela, gde je celokupni književni i pedagoški rad posvetio poboljšavanju teškog društvenog stanja u Rusiji.

Ministarstvo finansija – Robert Kiosaki

Američki biznismen Robert Kiosaki autor sa svojim bestselerom “Bogat otac, siromašan otac” je pokazao na praktičan način kako novac može da radi za nas. Uči nas o tome kako da pametno ulažemo i dodjemo do finansijske slobode ne uništavajući novac. Idealan za našeg ministra finansija.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Charles Dickens

Smatra se osnivačem socijalnog romana, a najveći doprinos je taj što je pridobio malograđansku publiku. Bavio se novinarstvom i napisao je puno romana. Novela Oliver Tvist je njegovo najpoznatije delo gde Dikens zadire u suštinu ljudskog ponašanja.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog –  Harper Li

Nel Harper Li poznata po svom romanu “Ubiti pticu rugalicu” za koji je dobila Pulicerovu nagradu. Odlikovana je medaljom slobode za svoj doprinos književnosti. U njenom romanu ptica rugalica predstavlja ideju o nevinosti i nedužnosti i zato se smatra grehom ubiti pticu rugalicu odnosno uništiti nešto neiskvareno i nezaštićeno.

Ministarstvo zdravlja – Dr. Džo Dispenza

Doktor koji se decenijama bavi alternativnom medicinom i ljudskim umom. Autor bestselera “Placebo ste vi” koji vas obučava da prvenstveno morate imati zdrav um kako bi i vaše telo bilo zdravo i srećno. Uz njegove knjige možete unaprediti svoje životne navike i popraviti loše obrasce.

Ministarstvo zaštite životne sredine – Radjard Kipling

Engleski književnik, novinar, pesnik i romanopisac koji je ostavio značajan trag svojim stvaralaštvom. Jedno od njegovih najpoznatijih dela je “Knjiga o džungli”, priča koja prati dečaka Mogli-ja i njegovo odrastanje u divljini sa životinjama.

Ministarstvo omladine – Jovan Jovanović Zmaj

Jedan od naših najznačajinijh dečijih pesnika koji je po zanimanju bio lekar. Prve Zmajeve pesme su iz njegovih srednjoškolskih dana. To su rodoljubive pesme u duhu romantizma. Deca vole njegove pesme i rado ga čitaju. Mnogo je doprineo razvoju naše omladine i time zaslužuje počasno mesto našeg ministra.

Ministarstvo Prosvete – Vladeta Jerotić

Srpski psihoterapeut, filozof, književnik i akademik koji je formirao svoju Zadužbinu i Biblioteku. Vladeta Jerotić je godinama nesebično poklanjao svoje znanje i knjige. Odlikovan je mnogim nagradama i priznanjima. Čovek koji je zaslužio da bude na našoj listi kao veliki dobrotvor i stručnjak.

Koje biste još ministarstvo ubacili u Vladi Knjiga na dlanu?

Povratak na vrh

Knjige na dlanu

Uspešno ste dodali artikl u korpu!

Knjige na dlanu

knd newsletter

Prijavite se na naš newsletter

Budite u toku sa svim akcijama, popustima i novostima sa našeg portala.