Tajna društva i tajne službe pod lupom Dejana Lučića

Tajna društva i tajne službe pod lupom Dejana Lučića

Tajna društva i tajne službe, odavno je poznato, ne ostavljaju Balkan na miru već više od sto godina. Njihove igre su interesantne, utoliko više što se povremeno ublažavaju terminom teorija zavere, što ima za cilj da ih prekaže u javnosti kao prazna nagađanja. Baveći se ozbiljnim temama iz domena bezbednosti i geopolitike, Dejan Lučić ne beži u špijunske šablone, već bez okolišanja otkriva ono najznačajnije. Ne beži čak ni od termina teorija zavere koji je Karl Poper, idejni tvorac ideologije otvorenog društva, dao svima koji se drznu da problematizuju ulogu tajnih društava i tajnih službi. Naziv Teorija zavere smelo je nadenuo svojoj knjizi u tri toma u kojoj opisuje ulogu Tita i njegovih saradnika u degradaciji Srba na razne načine.

Misteriozni izvori čuvenog autora

Dejan Lučić je diplomirani novinar, publicista, geopolitičar i pisac popularnih špijunsko – političkih romana sa intrigantnim informacijama. Njegove knjige su riznica informacija o načinu delovanja tajnih službi, tajnih organizacija i Vatikana. Čitaoci već na početku bivaju zavedeni višeslojnom pričom i tajnim podacima koji objašnjavaju suštinu pojedinačnih istorijskih događaja.

Iako je nepoznato kako Lučić dolazi do svojih saznanja o tajnim dešavanjima, obredima, interesima i aktivnostima tajnih društava, da se pretpostaviti da ima izvesnu komunikaciju sa različitim insajderima. U biografiji pominje da je potomak Jelene Ilke Marković koja je pokušala atentat na Miloša Obrenovića 1882. godine, ali i vojvode Milenka Stojkovića iz Prvog srpskog ustanka. Svoje informacije duguje i dedi koji je bio mason, ali i prijateljstvu sa čuvenim DB-ovcima Jovicom Stanišićem i Frankom Simatovićem. Ipak, značajni delovi njegovih špijunskih romana su interesantna fikcija koja vrlo motivišuće deluje na čitaoce.

Prijemčivost njegovih dela na široku publiku ukazuje da se radi o vrsnom piscu trilera koji ume da održi interesovanje čitaoca tokom cele priče. Jednostavnost kazivanja i fokus na zaista bitnim činjenicama omogućava mu poverenje čitalačke publike koja sa isčekivanjem prati sve njegove knjige.

Intrigantni romani oktrivaju rad tajnih službi

Opisujući masone, templare, iluminate i njihove aktivnosti omogućio nam je da zavirimo u njihov skriveni svet, pre svega u njihove interese koji se protežu preko privrede do visoke politike i prekrajanja granica država.

U svojoj knjizi Islamska republika Nemačka iznosi planove o obnovi Hazarstana, drevne države čiji narod je u desetom veku primio jevrejstvo. U Tajnama albanske mafije izneo je detaljne planove o secesiji Kosova čak dve decenije ranije (1989). U knjizi Vladari iz senke opisuje planove za stvaranje države Vojvodine. Ove i mnoge druge intrigatne priče našle su svoje mesto u njegovim romanima, čas zbunjujući i plašeći čitaoce surovošću, čas budeći otpor i želju za ustajanjem protiv nametnutih pravila svetskih elita i diktature.

Planovi svetskih elita oličenih u Trilateralnoj komisiji, Komitetu 100 i pojedinim masonskim ložama realizuju se posredstvom rada tajnih službi u Srbiji i širom Balkana. Praktično, navodi autor, ne postoji ni jedan politički događaj od značaja a da nije instruisan ili čak direktno oragnizovan bez neke tajne službe. Uticaj koji oni ostvaruju u Srbiji govori o njenom geopolitičkom značaju kao male ali bitne zemlje za globalne međunarodne odnose.

Nikad realnija teorija zavere

Čitajući romane Dejana Lučića, čovek ne može a da se ne zapita o budućnosti Srbije, Balkana, pa i Evrope, ali i o svojoj ulozi u dešavanjima. Pitanje koje je svojevremeno postavljao Emir Kusturica „Gdje sam ja u toj priči“ neminovno će sebi postaviti svaki savestan čitalac. Knjige Dejana Lučića, iako su neke pisane čak krajem osamdesetih, savršeno odgovaraju i sadašnjem momentu jer bez dobrog uvida u latentne uloge dešavanja iz prošlosti ne možemo da razumemo sadašnjost i preuzmemo odgovornost za budućnost.

Knjige Dejana Lučića možete poručiti već danas OVDE

Povratak na vrh

Knjige na dlanu

Uspešno ste dodali artikl u korpu!

Knjige na dlanu

knd newsletter

Prijavite se na naš newsletter

Budite u toku sa svim akcijama, popustima i novostima sa našeg portala.