ZBIRKA ZADATAKA IZ OSNOVA ELEKTROTEHNIKE 1 – za 1. razred elektrotehničke škole

748,00 RSD

ISBN 978-86-17-19750-4
Povez Broširan
Godina izdanja 2018
Broj izdanja 2
Status izdanja Preštampano
Stranica 226
Pismo Ćirilica

O knjizi "ZBIRKA ZADATAKA IZ OSNOVA ELEKTROTEHNIKE 1 – za 1. razred elektrotehničke škole"

ZBIRKA ZADATAKA IZ OSNOVA ELEKTROTEHNIKE 1 – za 1. razred elektrotehničke škole

2. preštampano izdanje – 2018. god.

Autori:

  • Vela Čoja
  • Goran Stanojević
  • Maja Todorović

 

Poštovani učenici,

dobrodošli u svet elektrotehnike!

Pred vama je Zbirka zadataka iz Osnova elektrotehnike 1. Ona će vam pomoći da lakše savladate, bolje razumete i brže usvojite sve sadržaje predmeta Osnove elektrotehnike 1.

U Zbirci se nalaze raznovrsni zadaci, koji će vam elektrotehniku približiti i učiniti je zanimljivom. Zadaci su svrstani u one iste tri oblasti koje postoje i u udžbeniku i praktikumu, a to su: elektrostatika, vremenski konstantne električne struje i elektromagnetizam.

Zbirka zadataka je osmišljena tako da vas na početku svake teme očekuje kratak teorijski deo Podsetimo se. U njemu su navedene definicije osnovnih pojmova, fizičke veličine, merne jedinice i formule, neophodne za rešavanje zadataka. Preporučujemo vam da ipak pročitate lekciju u udžbeniku pre rešavanja zadataka.

Nakon kratkog teorijskog podsećanja slede Zadaci. Poređani su od lakših ka težim (oni najteži obeleženi su zvezdicom (*)) i mislimo da ih tim redosledom treba i rešavati. Nekoliko zadataka na početku svake teme imaju postupna i kompletna rešenja odmah ispod teksta zadatka. Rešenja ostalih zadataka nalaze se u delu Rešenja. Potrudili smo se da rešenja naših zadataka budu jasna i detaljna, tj. Da sadrže sva potrebna objašnjenja i korake.

Na kraju svake oblasti očekuju vas Testovi. Zadaci u okviru testova su bodovani i treba da vam omoguće da proverite svoje znanje i, na osnovu broja bodova, sami procenite koliko ste savladali određenu oblast.

Verujemo da ćete s lakoćom, interesovanjem i istrajnošću rešavati ovu zbirku zadataka. Želimo vam puno uspeha u tome!

Autori