VOLI ME VIŠE OD SVEGA NA SVIJETU

1496,00 RSD
Kategorija Biografije, dnevnici, memoari, pisma
Autor Mira Furlan
Težina specifikacija 0.5 kg
Izdavač Booka
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina 2022
Format 20X13
Strana 736

VOLI ME VIŠE OD SVEGA NA SVIJETU

Ako nečiju autobiografiju ne smete propustiti, onda je to definitivno autobiografija Mire Furlan Voli me više od svega na svijetu.

Mira Furlan beskrajno emotivno otkriva svoje intimne drame, prikazuje lice i naličje glumačkog života, oživljava bezbrižnije vreme u kome su ljudi verovali u bolji svet i opisuje opšti sunovrat na ovim prostorima.

Voli me više od svega na svijetu je pre svega ispovest žene – nežne, ranjive i plemenite – koja je neprestano preispitivala sebe i čiji je život bio pun uzbuđenja, uspeha, prepreka, padova, ljubavi i izdaja. U njoj se otvoreno govori o tome šta biti žena znači u ovom svetu.

Opisujući ne samo naše prostore već i iskustva apatrida i emigranata u Americi, ova knjiga, s podnaslovom Priče o pripadanju, takođe je i potresno svedočanstvo o tome šta (ne)pripadanje donosi. Naposletku, moćna proza prožeta duhovitim i britkim komentarima, kako o davno prošlom vremenu, tako i o sadašnjem svetu i tendencijama u njemu, predstavlja i potvrdu izuzetnog spisateljskog dara Mire Furlan. Mi smo uživali pripremajući ovu zaista posebnu knjigu, verujemo da ćete i vi uživati u njoj.