Akcija!

VESNINE SMS MUDROLIJE

249,00 RSD149,00 RSD

Autor: Vesna Jovanovic-Cvetkovic
Povez: Tvrdi
Pismo: Latinica
Br. Strana: 46
ISBN 86-331-3532-0

VESNINE SMS MUDROLIJE

KAo ambiciozna zapamcena, SMS mora da bude originalan, a njegov autor potpisan punim imenom i prezimenom. Najlepse takve poruke cuvamo u memoriji telefona kao relikvije. Zasto? Zato sto one to i jesu.
Slova na displeju mobilnog telefona nisu nista drugo do Kompresovana energija a vesna Jovanovic Cvetkovic, psiholog, slikar, kompozitor i pisac aforizama u Ona magazinu, sabranih u kolumnu Vesnine SMS poruke, a sada pretocenih u knjigu, dobro zna da energija ne sme da se razbacuje.
SMS poruka je knjizevna bomba jer ona je njena svrha da eksplodira i zauvek promeni poredak stvari u citavoj glavi. Roman moze i da vas uspava, pesma razmeksa, a SMS poruka, poput Vesnine. Svako od nas ima ponekog koga nema ili Postoje mesta gde uvek mozete otici po svoje uspomene, mora da vam pomeri mozak. To su kadkad i romani u malom. U sedam-osam recenica Vesna Jovanovic Cvetkovic isprica svoj Rat i mir, na cemu bi joj Tolstoj, da useta u digitalni 21. vek, sigurno skinuo kapu.
Sve vreme se pitam ko je primalc Vesninih SMS poruka i odjednom shvatam: oni kojih vise nema, oni koji najvise ima u njenom zivotiu i oni koji zive u pralelnom svetu njene raskosne maste..