Akcija!

Velike civilizacije – tvrd povez (1-14)

19586,00 RSD8400,00 RSD

Autor: Grupa autora

Prevod sa španskog: Danijela Pejčić

Povez: Tvrdi

Pismo: Latinica

Broj strana: 95 / po knjizi

Godina izdanja: 2016.

 

Velike civilizacije – tvrd povez (1-14)

 

Komplet Velike civilizacije za ljubitelje i poznavaoce istorije koji žele posedovati istoriju najvećih svetskih civilizacija na jednom mestu.

Komplet je izradjen jako kvalitetno u tvrdom povezu.

EGIPAT

Stari Egipat ili Drveni Egipat je naziv koji se koristi za civilizaciju nastalu 3.300. p.n.e u dolini reke Nil. Iako su prošli milenijumi od dana kada su Zemljom hodali Tutankamon, Kleopatra i Nefertiti, još uvek smo fascinirani piramidama, sarkofazima, drevnim kapijama i staroegipatskom mitologijom.

INDIJA

Indijska civilizacija predstavlja jednu od najstarijih poznatih civilizacija,

sa tragovima ljudskih skeleta starih više od 5.000 godina. Indiju mnogi svetski istoričari smatraju i kolevkom civilizacije. Saznajte više o civilizaciji Doline Inda.

MESOPOTAMIJA

Zemlja izmedju dve reke, što i jeste reč Mesopotamija, zemlja Tigra i Eufrata. Civilizacija koja je najpoznatija po uvodjenju i korišćenju klinastog pisma, jednog od prvih načina pisane komunikacije. 

DREVNA KINA

Kina je jedna od najstarijih kontinualnih civilizacija na svetu, prvi zapisi kineske istorije pokrepljeni arheološkim nalazima datiraju čak do 16. veka p.n.e . Svakako civilizacija koja zbog svoje prebogate istorije privlači veliku pažnju.

ANTIČKA GRČKA

Antičku Grčku mnogi istoričari smatraju temeljom evropske civilizacije. Civilizacija Akropolja, Partenona i Bogova sa planine Olimp. Kolevka filozofije, sporta, fizike, sudova i mnogih drugih tekovina bez kojih ne možemo zamisliti sadašnjicu.

PERSIJA

Persijska civilizacija ili Persijsko carstvo je bilo sedište vladarskih dinastija sa sedištem u Persiji (teritorija današnjeg Irana) i prva od njih je osnovana pre više od 2.500 godina (550 godina p.n.e).

RIMSKO CARSTVO

Da se kojim slučajem nisu rodila braća Romul i Rem, bili bi uskraćeni za pregršt stranica istorije ispisane usponom, dominacijom i padom Rimskog carstva. Civilizacija napretka, Gaja Julija Cezara, Kaligule, osvajanja većeg dela Evrope, deo Bliskog istoka i severne Afrike, civilizacija koja je nesumnjivo tvorac modernog ratovanja.

JAPAN

Još jedna kontinualna civilizacija koja zaslužuje veliku pažnju – Japan. Istorija Japana deli se u tri perioda japanskog odnosa prema ostatku sveta: izolacionistički, poluotvoreni i ekspanzionistički. Saznajte više o civilizaciji “trešnjinog cveta”.

MAJE

Civilizacija Maja bila je mezoamerička civilizacija koju su razvili narodi Maja i koja je bila zapažena po svom logogramskom pismu – najsofisticiranijim i najrazvijenijim sistemu pisanja u pretkolumbovskoj Americi. Arhaični period Majanske civilizacije datira čak 8.000 p.n.e

VIZANTIJSKO CARSTVO

Vizantijsko carstvo ili Istočno rimsko carstvo bilo je nastavak Rimskog carstva u istočnim provincijama u periodu kasne antike i srednjeg veka.

Preživela je pad Rimskog carstva i nastavila da postoji još čak hiljadu godina, sve do osvajanja od strane Osmanskog carstva i pada glavnog grada Konstantinopolja (današnji Istanbul).

ISLAM

Nastanak islamske veroispovesti i kulture, 14. vekova prebogate istorije

za koju zapadni svet nikada nije bio previše zainteresovan. Kao naslednik izuzetne istorije i kulture, muslimanski svet predstavlja jednu od najdragocenijih riznica čovečanstva.

VIKINZI I KELTI

Vikinzi i Kelti spadaju u indoevropke narode koji su naseljavali i prostore današnjeg Balkana. Prvi pisani izvori pominju Kelte još u 6. veku p.n.e.

Zbog naviranja Germana, Kelti se sa prostora današnje Francuske i Češke pomeraju ka zapadu i jugu Evrope.

INKE I ANDSKE KULTURE

Carstvo Inka najveće je u pretkolumbovskoj Americi. Tokom 15. veka Inke su se prostirale duž planine Andi. Inke su koristile osvajanja i miroljubivu asimilaciju šireći svoje carstvo na velike delove zapadne Južne Amerike. Zbog toga je carstvo Inka pre raspada bilo jedno od najvećih na svetu.

ASTEČKO CARSTVO

Astečko carstvo bilo je srednjeameričko carstvo nastalo 1428. godine  kao posledica trojnog saveza Asteka, Tepaneka i Akoulanaca, gde su Asteci imali dominantnu ulogu. 

 

Komplet sadrži:

 1. STARI EGIPAT 
 2. INDIJA 
 3. MESOPOTAMIJA 
 4. DREVNA KINA 
 5. ANTIČKA GRČKA 
 6. PERSIJA
 7. RIMSKO CARSTVO 
 8. JAPAN
 9. MAJE 
 10. VIZANTIJSKO CARSTVO
 11. ISLAM 
 12. VIKINZI I KELTI 
 13. INKE I ANDSKE KULTURE 
 14. ASTEČKO CARSTVO