Akcija!

Umetnički priručnik za crtanje figure

2000,00 RSD1500,00 RSD

Autor: Entoni Rejder

Broj strana: 159

Povez: broš

O knjizi "Umetnički priručnik za crtanje figure"

UMETNIČKI PRIRUČNIK ZA CRTANJE FIGURE

Mnogi od nas žele da nauče „kako da crtaju“. Međutim, kako umetnik Entoni Rejder objašnjava, mnogo je važnije naučiti šta da crtamo. Drugim rečima, da posmatramo i crtamo ono što stvarno vidimo. Pre nego što mislimo da vidimo. Kada dođemo do crtanja ljudske figure, to znači da treba da zaboravimo pojmove koje smo naučili i očekivanja od onoga kako bi figura trebalo da izgleda. To znači pažljivo posmatranje međuigre forme i svetlosti, oblika i linija, koji zajedno stvaraju stvarni izgled ljudske forme. U knjizi Umetnički priručnik za crtanje figure i amateri i iskusni umetnici uvode se u ovaj novi način sagledavanja i crtanja figure trostepenim crtačkim metodom.
Napredni kurs ove knjige počinje skiciranjem, vežbom posmatranja i uspostavljanja oblika figure. Zatim se nastavlja konturom, finim iscrtavanjem linija koje predstavlja siluetu figure. Poslednji korak je tonski rad u unutrašnjosti konture, kada se oblikuju svetlost i senka da bi stvorili iluziju forme. Posebna poglavlja istražuju teme koje su bitne za ovaj metod:
• stav, koji izražava osećaj žive energije u figuri
• svetlost, koja uveliko određuje kako vidimo model
• forma, koja prenosi obim i masu figure
Primeri, korak po korak i specijalni saveti predstavljaju praktičan vodič kroz celu knjigu.
Bogato ilustrovan divnim radovima autora, Umetnički priručnik za crtanje figure kombinuje dragocena uputstva sa meditacijama o umetnosti crtanja da bi podučio i inspirisao umetnike svih nivoa.

Entoni Dž. Rejder studirao je na Umetničkom fakultetu u Njujorku na Njujorškoj akademiji umetnosti i školi Alberta Defoa u Francuskoj kod slikara Teda Seka Džekobsa. Nastavničku karijeru počeo je na Njujorškoj akademiji 1985. i predaje studentima umetnosti na više mesta u SAD i Francuskoj. Njegove slike i crteži nalaze se u mnogim privatnim kolekcijama. Gospodin Rejder živi u Nju Meksiku.