Ugrožene životinjske vrste

638,00 RSD

Autor: Gotije Desmond
Broj strana: 28
Pismo: Ćirilica
Povez: Plastificirani tvrdi povez
Format: 20 x 27 cm

O knjizi "Ugrožene životinjske vrste"

Ugrožene životinjske vrste je slikovnica u stripu, u tvrdom povezu, koja na zanimljiv, duhovit i neobičan način uči decu o važnosti očuvanja životinjskog sveta na našoj planeti, o zagađenju i posledicama zagađenja.

Avanture profesora Globusa

„Od pre nekoliko meseci, popuno se promenio život u našoj maloj školi! Došao je novi profesor. Fantastičan je! Zove se profesor Globus!“

Glavni lik ove slikovnice je profesor Globus koji, da bi što bolje deci objasnio važnost ekologije, čuvanja sveta oko nas, vodi ih na put oko sveta i to balonom. Na tom putu upoznaje svoje đake sa životinjskim vrstama širom sveta.

Vidimo životinje u njihovom prirodnom okruženju, čime se hrane, kako žive i šta su opasnosti koje im prete. Profesor deci ukazuje na razloge i posledice ugroženosti pojedinih životinjskih vrsta. Deca uče o životinjama i njihovim staništima kroz strip, sa divnim slikama i zabavnom pričom.

Uči ih, takođe, kako da svojim malim doprinosom mogu da promene loše navike i kako treba da se ponašaju i utiču na budućnost. Slikovnica je namenjena deci od 4-10 godina.

Knjiga koja se čita iznova

Ovu knjigu slikovnicu dete će tražiti da čita iznova jer je priča složena tako da živo i zanimljivo, kroz dijaloge vodi kroz predele sveta pitko i zabavno. Nemirni majmunčić će uzeti profesorov šešir i pričati o problemima u džungli. Dobri dečak će zalivati drveće da izraste, jer je to rešenje za oporavak tropskih šuma. Svi znamo za Šir Kana, ali ne i da je njegova vrsta, bengalski tigar, skoro istrebljena, zbog krzna. Bizoni koje smo viđali u filmovima o kaubojima i Indijancima, skoro da su istrebljeni u severnoj Americi, a o uzrocima toga i načima da se izumiranje spreči, učimo kroz priču profesora sa đacima.

Podaci koji su zanimljivi i odraslima

Da li znate da danas na svetu ima svega 690 planinskih gorila? U Argentini ima tek 200 jaguara koji žive slobodno u divljini. Beli pelikan često strada na dalekovodima. Da li znate gde u Srbiji možete da vidite vidre? Šta je ono šta ih ugrožava? Koje vrste životinjskih vrsta iz svoje okoline poznajete da su ugrožene?