UDATI SE ZA MOCARTA

440,00 RSD

Autor: Ljiljana Habjanović Đurović
Pismo: Ćirilica
Povez: Meki

O knjizi "UDATI SE ZA MOCARTA"

UDATI SE ZA MOCARTA je izvanredna i istinita priča koja se čita u jednom dahu.
Glavne junakinje su četiri sestre Veber. Dok se njihov otac, zaljubljenik u muziku, bori da obezbedi najnužnije za svakodnevni život, prepisujući note, a njihova majka u kuhinji potajno sastavlja liste poželjnih kandidata za ze-tove, one imaju svoje snove o budućnosti. A onda jedne večeri među njih ušeta mladić po imenu Volfgang Amadeus Mocart. Doba njegove slave je prošlo, on više nije čudo od deteta koje na princezinom krilu jede kolač od marcipana, već jedan od mnogobrojnih mladih muzičara koji se bore za milost vladara i plemića. Neprestano mu se čini da niko, pa ni njegov otac, ne može da mu oprosti što je odrastao. Četiri mlade žene, zaljubljene u njega, podstiču njegovu strast, ali i raskoš njegove muzike.
U ovoj čudesnoj priči prepliću se žudnja i strepnja, ambicija i osujećenost, ljubav i obaveze, nežnost i ljubomora, nada i strah.
UDATI SE ZA MOCARTA je i priča o vremenu kada su plemkinje umirale od dosade, roditelji određivali budućnost dece prema sopstvenim interesima, čestite devojke imale samo dva izbora: manastir ili dobru udaju, a geniji nosili livreje plemića i večerali u kuhinji, posle slugu, a pre kuvara.