SRPSKI KLASICI – KOMPLET 3+1

Komplet od 4 knjige!

Izabrana dela: Đura Jakšić
Izabrana dela: Petar Kočić
Izabrana dela: Veljko Petrović

Tvrd povez, 21cm, ćirilica

GRATIS KNJIGA:
Srpske narodne pripovetke

Broširan povez, 21cm, ćirilica

O knjizi

Izabrana dela: Đura Jakšić

U Izabranim delima jednog od najznačajnijih predstavnika srpskog romantizma, namenjenim svim ljubiteljima klasične književnosti, ali i deci školskog uzrasta, objedinjena su i na jednom mestu sabrana najreprezentativnija Jakšićeva dela. 

Izabrana dela: Petar Kočić

U svojim proznim i dramskim delima realistički i satirično prikazuje stanje onog doba, opisujući negativne društvene posledice austro-ugarske vlasti, verno prenoseći život i sudbinu svojih likova, kao i živopisni narodni govor. Njegovo najznačajnije delo je drama Jazavac pred sudom (1904), koja se dugo zadržala na pozornicama uz velik uspeh kod publike. Tu su još pripovetke S planine i ispod planine i Jauci sa Zmijanja. 

Izabrana dela: Veljko Petrović

"Veljko Petrović je odrastao i formirao se u građanskoj porodici, ali je u njemu stalno prisutna privrženost selu i ljubav prema seljacima kao najpostojanijem i najzdravijem delu vojvođanskog društva. On je dobro poznavao dušu seljaka; godila mu je njihova privrženost rodnom tlu koje daje životne sokove, snagu i sigurnost; dobro je poznavao njihov jezik, običaje i mentalitet. Pisca je vređala osionost malograđanskog staleža, koji je sa prezirom gledao na seljake i izvrgavao ih poruzi i poniženju. Zato je njegov seljak duhovno zdrav, moralno čist, materijalno siguran.

Jedna od pripovedaka u kojima Veljko Petrović sa simpatijama slika selo i seljaka jeste Salašar, koja svojim umetničkim kvalitetima ide u sam vrh srpske pripovetke." 
Staniša VeličkovićGRATIS KNJIGA:
Srpske narodne pripovetke

9 najpoznatijih pripovedaka iz Vukove zbirke "Srpske narodne pripovijetke" koja je izašla u Beču 1853. godine... 1.Baš-čelik, Zlatnoruni ovan, Međedović, Zlatna jabuka i 9 paunica...

Cena

3.096,00 RSD 999,00 RSD

Dodaj u korpu

Informacije o dostavi

BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbine preko 2000 dinara!


Isporuka se vrši kurirskom službom AKS. Cena isporuke zavisi od težine pošiljke. Više informacija o cenama dostave možete naći u Uslovima. Rok za dostavu je 3-5 radnih dana.

do 0.5 kg - 175 RSD

od 0.5 kg - 2 kg - 190 RSD

od 2 kg - 3 kg - 210 RSD

od 3 kg - 4 kg - 230 RSD

od 4 kg - 5 kg - 250 RSD

Dodatne informacije

Za sve dodatne informacije možete pozvati telefon:

011/36 70 620

061/65-999-33

Ili poslati poruku na: