SRPSKI JEZIK ZA 5. RAZRED – RADNA SVESKA

PROIZVOD TRENUTNO NIJE DOSTUPAN

Autor: Anđelka Petrović, Katarina Kolaković, Danijela Milićević
Izdavač: Vulkan
Povez: Broš
Pismo: Ćirilica
ISBN: 9788610027013

SRPSKI JEZIK ZA 5. RAZRED – RADNA SVESKA

Po prvi put, metodički obrađena radna sveska, sa razvijenom aparaturom koja omogućava više nivoa provere napredovanja učenika i usvojenog znanja.
U potpunosti zasnovana na modelu pitanja koja dolaze na maloj maturi, omogućava postupnu pripremu za završni ispit u osnovnom obrazovanju. Razumem pročitano – zadaci za proveru razumevanja pročitanog teksta i pronalaska važnih informacija koje su u njemu date. Obnavljam naučeno – zadaci kojima se proverava u kom stepenu je učenik savladao književne pojmove. Otkrivam novo – zadaci čija je svrha da prošire i obogate jezičku kulturu učenika. Posebnu novinu predstavljaju zadaci otvorenog tipa koji podstiču literarno izražavanja učenika.
U drugom delu književnosti dati su različiti tipovi zadataka grupisani prema književno-teorijskim pojmovima koji su propisani Planom i programom nastave i učenja.
Deo posvećen gramatici u potpunosti prati udžbenik i donosi više od 150 zadataka za razmatranje jezičkih pojava koje se analiziraju na odlomcima književnoumetničkih tekstova obrađenih u čitanci.
Posebnu novost predstavlja odeljak Pripremamo se za malu maturu sa 3 testa za proveru znanja iz književnosti i gramatike. Testovi su u potpunosti napravljeni prema modelu testova koji dolaze na završnom ispitu u osnovnom obrazovanju, sastavljeni su od 20 pitanja, što omogućava učenicima da se od početka drugog ciklusa obrazovanja postepeno pripremaju za polaganje male mature. Na kraju radne sveske data su samo rešenja testova i to prema ključu kako se rešavaju i testovi na završnom ispitu, sa instrukcijama koji je odgovor prihvatljiv i koliko poena donosi.
Medotički inovativna, vizuelno potpuno drugačija, namenjena savremenim generacija i njihovim očekivanjima, Radna sveska 5 Vulkan izdavaštva svim svojim aspektima predstavlja novinu kad je reč o dodatnim nastavnim sredstvima za srpski jezik i književnost.