Srpski jezik za 1. razred osnovne školu po kompleksnom postupku

1890,00 RSD

ISBN 9788652905683

Godina Izdanja 2018

O knjizi "Srpski jezik za 1. razred osnovne školu po kompleksnom postupku"

Udžbenički komplet za nastavu početnog čitanja i pisanja po kompleksnom postupku u prvom razredu osnovne škole sastoji se od četiri knjige.

1. „Šta sve deca znaju“ – Radna sveska za pripremu za početno čitanje i pisanje obuhvata sadržaje koji zadovoljavaju tri osnovna oblika rada: učiteljevo pisanje na tabli, rad na razrednoj i dečjoj ilustrovanoj slovarici kao i učeničko individualno zapisivanje štampanim slovima.

2. „Čudna mi čuda“ – Prva zbirka tekstova za nastavu početnog čitanja i pisanja sadrži prozne i poetske tekstove koji su prilagođeni uzrastu učenika. Kroz ponuđene diferencirane zadatke obezbeđena je individualnost i kreativnost u radu.

3. „Pišem, pišem“ – Radna sveska za početno pisanje pisanih slova sadrži odabrane tekstove i primere kroz koje učenici savlađuju tehniku pisanja pisanih slova i izgrađuju pravilne tehnike čitanja i razumevanja pročitanog.

4. „Pričam ti priču“ – Druga zbirka tekstova. Kroz jasne naloge, raznovrsne zadatke, prateće priloge i poglavlje „Domaća lektira“ pruženo je više mogućnosti za usavršavanje tehnike čitanja i usmenog i pismenog izražavanja.

Ovaj udžbenički komplet u potpunosti ispunjava zahteve novog programa nastave i učenja(2018/2019).