Akcija!

Signal

682,00 RSD349,00 RSD

Autor: Patrik Li

Izdavač: Evro Giunti

Pismo: Latinica

Format: 13 x 20 cm

Broj strana: 307

Povez: Mek

Godina izdanja: 2015

ISBN: 978-86-505-2663-7

Signal

Dok u radu pokušava da nađe zaborav, Sem Drajden, bivši specijalac i pripadnik Delta odreda i ne pomišlja da je pred njim još jedna besana, sudbonosna noć; iznenadan poziv od nekadašnje koleginice, Kler Danam, mahnita vožnja kroz sablasnu pustinju Mohave i tragično otkriće na skrajnutoj pustopoljini neočekivano će ga pretvoriti u ranjiv plen.

Ali Drajden nije navikao da ga love. Zato će Kler morati da mu objasni šta se krije iza njenog poziva, kako je saznala za otete devojčice u napuštenoj prikolici u pustinji i zašto su njih dvoje morali da pobegnu pre dolaska policije na mesto zločina.

Ipak, Drajden nije očekivao da će objašnjenje biti strašnije od pakla i zagonetnije od nastanka sveta. Njegovoj prijateljici u ruke je dospela sprava koja ima moć da promeni tok događaja, da utiče na budućnosti; a neumoljiv Treći Njutnov zakon potvrđuje da svaka akcija izaziva reakciju.

Dok Drajden pokušava da raskrinka grupu moćnika rešenih da pomoću sprave promene svet, za petama mu je nepokolebljiva istražiteljka FBI-ja Marni Kalvert. „Patrik Li svrstava se među najbolje autore akcionih trilera […] njegove knjige raspaljuju maštu čitalaca širom sveta.“ Kirkus rivju „Patrik Li je izuzetno darovit pisac, a njegovi zapleti su napeti, vispreni i potpuno uverljivi.“ Li Čajld „Ono što on nudi u Signalu, najviše je što nam se može ponuditi kada su akcija i triler u pitanju.

U njegovom pisanju nema ničega suvišnog. Samo radnja koja nam se nudi u svoj svojoj kompleksnosti i zapetljanosti. Narativni tok koji se pred našim očima odmotava brzinom voza koji juri šinama.“ Sledeća dobra knjiga, književni blog