Akcija!

Šarlot Bronte – DŽEJN EJR

PROIZVOD TRENUTNO NIJE DOSTUPAN

Šarlot Bronte
Pismo:Latinica
Povez:Mek

O knjizi "Šarlot Bronte – DŽEJN EJR"

Šarlot Bronte – DŽEJN EJR 1. deo

Poznati roman najstarije od sestara Bronte, Džejn Ejr, doživio je nekoliko filmskih verzija. Glavna junakinja izgrađena je na originalan način za period engleske romantičarske književnosti. Predstavljen je životni put neupadljive i napaćene djevojke koja nije lijepa, i po tome odstupa od uobičajene slike književnih junakinja tog doba.

Tužno i teško djetinjstvo i mladost djevojčice bez roditelja i milosti bližnjih ne uspijevaju da u njoj uguše volju za životom i borbom za sopstvene stavove.

 

Šarlot Bronte – DŽEJN EJR 2. deo

Prepoznat kao remek delo odmah nakon objavljivanja (1847), kao prvi roman o unutrašnjem životu žene koji je napisala žena, Džejn Ejr donosi nesvakidašnju priču o jednoj od najnezavisnijih junakinja svetske književnosti. Neoprostivo siromašna, bez dopadljivosti koja pleni na prvi pogled, Džejn Ejr započinje život kao usamljeno siroče u kući tetke koja joj nije naklonjena. Po odrastanju postaje guvernanta u Tornfild holu, gde će zavoleti svog poslodavca, bajronovski mračnog i strastvenog gospodina Ročestera, koji se ludo zaljubljuje u Džejn zbog njene prostodušnosti, otvorenosti i dečije iskrene radoznalosti. Ali, kako život rađa neobične obrte, razotkrivanje strašne, mučne tajne razdvaja strastveno zaljubljene junake, prisiljavajući Džejn da napravi sudbonosni izbor