Rat za Kosovo

1320,00 RSD

Autor: Milovan Decun

Broj strana: 404 str.
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd
Format: 25 cm
Godina izdanja: 2013.

O knjizi "Rat za Kosovo"

U knjizi koja je krajem 2007. godine izašla iz štampe, a koja beleži dogadjaje na Kosovu u u poslednjih dvadesetak godina, potkrepljena stvarnim činjenicama o dogadjajima u i oko južne srpske pokrajime, autor kaže:

“Ova je knjiga počela sama da se piše daleke 1988. godine, kada sam profesionalno počeo da pratim, izmedju ostalih, dogadjaje na Kosovu i Metohiiji. Evo, posle skoro dvadeset godina, knjiga je pred sudom javnosti. Stvarao sam je, a da nisam znao da će jednog dana izaći u javnost, rukovodjen samo jednim principom: „Istina je najoštrija sablja, a vreme najbolji sudija“. Ponosan sam na nju, jer je istinito i neoborivo svedočanstvo o dogadjajima na i oko Kosmeta u poslednje dve decenije. Zato će uvek moći da se odbrani od svih napada, prekrajanja činjenica, laži, zluradosti i pakosti. Ona će bili čuvar istine o borbi Srbije i srpskog naroda za očuvaje svoje državne teritorije, o borbi za Kosovo i Metohiju A: „Svetlijeg ne ima poziva, no bit čuvar istine i pravde“.

Ono što ovu knjigu čini posebnom, jedinstvenom, knjigom nad knjigama o Kosmetu, jeste obilje objavljenih podataka i dokumenata koji najčešće ostaju sakriveni od javnosti i to što je iz podzemnog lavirinta laži i obmana na svetlost dana iznela istnu. Ono što je zapisano na njenim stranicama razotkriva skrivenu pozadinu dogadjaja u južnoj srpskoj pokrajini, daje odgovore na mnoge nedoumice i dileme, a laži koje su već krenule putem istine nemilosrdno raskrinkava i šalje na djubrište istorije. Na najčešće pitanje: Zašto je došlo do rata za Kosovo i šta nam je činiti, odgovor je na stranicama ove knjige. „Rat za Kosovo“ je svestrana, temeljna i dokumentovana analiza dvadesetogodišnjeg dešavanja na Kosmetu, sa unutrašnjeg i spoljašnjeg aspekta, u kojoj nema nedodirljivih tema, niti pitanja bez odgovora“.

Kao autor ovog svedočanstva, hronike zapravo o kosmetskim dogadjajima, čitaocima želim da poručim: mogu nam oteti Kosovo i Metohiju ali nam ga ne mogu iz duše isterati niti ukrasti. Dok god svetu srpsku zemjlu nosimo u duši, Kosovo i Metohija nije izgubljeno, ono će biti Srbija i Srbija će živeti na Kosovu i Metohiji.