Purpurni plašt

999,00 RSD

Autor: Stela Dafi
Format: 13×20 cm
Broj strana: 431
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
4. oktobar 2013.
ISBN: 978-86-521-1245-6

Purpurni plašt

Nastavak nagrađivanog romana Teodora.

„U rukama Stele Dafi, Teodora postaje bujan, složen lik iz kojeg jarko blista svetlost života.“ Guardian

Nastavljajući pripovesti o vizantijskoj carici Teodori i caru Justinijanu, Purpurni plašt nam otkriva zavodljivu i nesvakidašnju caricu koja izranja iz senki istorije i stupa u blistavu svetlost. Nekada bezmalo robinja, medvedarova kći koja je bosonoga trčala ulicama Carigrada, postala je teu doron, božji dar, carica Istočnog rimskog carstva i najmoćnija žena na svetu.

Mudra, hrabra i bezdušna kada oseti izdaju, Teodora vlada naporedo sa svojim mužem: u svetu političkih brakova, oni su jedinstven par koji vezuje ljubav.

Dok na granicama Carstva besne ratovi, Teodora otkriva da najveća opasnost po njenu vlast – i po njen život – počiva mnogo bliže palati. Tek iz razornih i jezivih ustanaka koji plamte širom grada, od osvetoljubivih neprijatelja koji nikada neće prihvatiti „Teodoru iz Burdelja“, iz kuge, zavera i ubistava, ona će naučiti šta zaista znači biti carica.

Obuhvatajući raspon od dramatičnih dvadeset godina Teodorine vladavine, Purpurni plašt daje živ portret ove harizmatične i nesvakidašnje žene, a ujedno je i zanosno istraživanje užitaka i bremena moći.

„U rukama Stele Dafi, Teodora postaje bujan, složen lik iz kojeg jarko blista svetlost života.“ Guardian

„Knjiga puna snage u kojoj se istinski uživa.“ Sunday Times