Profesor Globus poklon paket

Pismo: Ćirilica

Izdavač: Enco Book

O knjizi

Paket dve knjige profesor Globus po ceni jedne, sa mašnicom

Profesor Globus je specijalna edicija stripa namenjena deci predškolskog i školskog uzrasta. Fantastične ilustracije u ovom ekskluzivnom izdanju stripa i priča koja drži pažnju i dece i odraslih, upoznaje čitaoca sa živim svetom na planeti, opasnostima koje prete životinjama koje nas okružuju na pitak i zabavan način. Glavni lik ove slikovnice je profesor Globus koji balonom vodi svoje đake u razne delove planete Zemlje. Upoznaje ih sa životinjama koje tamo žive kao i sa problemima sa kojima se te životinje suočavaju. Uči ih, takođe, kako da svojim malim doprinosom promene loše navike i kako treba da se ponašaju i promene nešto u budućnosti. Slikovnica je namenjena deci od 4-10 godina.

Avanture profesora Globusa

„Od pre nekoliko meseci, popuno se promenio život u našoj maloj školi! Došao je novi profesor. Fantastičan je! Zove se profesor Globus!“
Glavni lik ove slikovnice je profesor Globus koji, da bi što bolje deci objasnio važnost ekologije, čuvanja sveta oko nas, vodi ih na put oko sveta i to balonom. Na tom putu upoznaje svoje đake sa životinjskim vrstama širom sveta. Vidimo životinje u njihovom prirodnom okruženju, čime se hrane, kako žive i šta su opasnosti koje im prete. Profesor deci ukazuje na razloge i posledice ugroženosti pojedinih životinjskih vrsta. Deca uče o životinjama i njihovim staništima kroz strip, sa divnim slikama i zabavnom pričom.

Knjiga za decu koja se čita iznova

Ovu knjigu slikovnicu dete će tražiti da čita iznova jer je priča složena tako da živo i zanimljivo, kroz dijaloge vodi kroz predele sveta pitko i zabavno. Nemirni majmunčić će uzeti profesorov šešir i pričati o problemima u džungli. Dobri dečak će zalivati drveće da izraste, jer je to rešenje za oporavak tropskih šuma. Svi znamo za Šir Kana, ali ne i da je njegova vrsta, bengalski tigar, skoro istrebljena, zbog krzna. Bizoni koje smo viđali u filmovima o kaubojima i Indijancima, skoro da su istrebljeni u severnoj Americi, a o uzrocima toga i načima da se izumiranje spreči, učimo kroz priču profesora sa đacima.

Podaci koji su zanimljivi i odraslima

Da li znate da danas na svetu ima svega 690 planinskih gorila? U Argentini ima tek 200 jaguara koji žive slobodno u divljini. Beli pelikan često strada na dalekovodima. Da li znate gde u Srbiji možete da vidite vidre? Šta je ono šta ih ugrožava? Koje vrste životinjskih vrsta iz svoje okoline poznajete da su ugrožene?
Promena klime na našoj planeti – slikovnica koja na zanimljiv i neobičan način uči decu o klimatskom zagrevanju, razlozima i posledicama koje to zagrevanje donosi.

Cena

638,00 RSD 449,00 RSD

Dodaj u korpu

Informacije o dostavi

Isporuka se vrši kurirskom službom AKS. Cena isporuke zavisi od težine pošiljke. Više informacija o cenama dostave možete naći u Uslovima. Rok za dostavu je 3-5 radnih dana.

do 0.5 kg - 175 RSD

od 0.5 kg - 2 kg - 190 RSD

od 2 kg - 3 kg - 210 RSD

od 3 kg - 4 kg - 230 RSD

od 4 kg - 5 kg - 250 RSD

Dodatne informacije

Za sve dodatne informacije možete pozvati telefon:

011/41 43 490

061/65-999-33

Ili poslati poruku na: