Akcija!

Pristup u kap i seme

599,00 RSD149,00 RSD

Autor: Miroslav Josić Višnjić

Godina izdanja: 1998.

Format: 21 cm

Broj strana: 430 str.

Povez: Broš

 

Pristup u kap i seme

Marko Nedić: “O sudbini kažnjenih žena na Golom otoku i Svetom Grgoru.. Autor rečima i iskustvom samih kažnjenica, žrtvovanih u ime politike i njene dogmatizovane ideološke svesti, govori kao o nečem najstrašnijem i najtragičnijem što im se moglo dogoditi u društvu koje je deklarativno proglašavano najslobodnijim društvom u kojem se može živeti. ”

Ljubiša Jeremić: “Pristup u kap i seme Miroslava Josića Višnjića… Može se čitati kao naročit stvaralački pristup istorijskom stradanju koje je moralo biti prikazano kao stradanje pojedinaca, one kapi u okeanu bede. ”

Vladislava Rbnika: “Pristup u kap i seme je knjiga koja puno dejstvo postiže tek u pažljivom, ponavaljanom, unakrsnom čitanju. Preispitivanje prošlosti, traganje za izvesnostima, prenosi se u tom procesu sa kazivača na čitaoca. ”

Đorđe Vuković: “Josić se nije usredsredio na samo mučilište i nepodnošljive ljudske patnje, već je… Stavio prigušivač na jauke mučenika i doveo junake koje se mirno sećaju logora, teškog rada, žeđi, gladi, bolesti, isleđivanja iz noći u noć, mučkih ubistava, batina, mokrih ležaja, smrdljive hrane i drugih svakodnevnih nevolja. “