PRIČA O MALAKSALOSTI

640,00 RSD

Laslo Blašković

FORMAT:14×21

BROJ STRANA:128

ISBN:978-86-86933-73-7

POVEZ:Tvrdi

O knjizi "PRIČA O MALAKSALOSTI"

Nova knjiga proze Lasla Blaškovića.
Uzbudljivo i jezički atraktivno pripovedanje o savremenim događajima ispunjeno upečatljivim slikama i primerima vanrednog književnog majstorstva.
Govoreći o iskustvu svakodnevice i o najdubljim iskustvima modernog junaka razapetog između potrebe da se prepozna u dosuđenom okruženju i volje da se svet sagleda iz perspektive nesmirenog putovanja, Blaškovićeva proza pokazuje snagu autentičnosti.
Priče u knjizi Priča o malaksalosti otkrivaju u svakodnevici obično i čudesno, ljubav i patnju, uspon i pad, Grčku i Beč, Novi Sad i Prag, obične junake i prvorazredne književne figure kakvi su Gajto Gazdanov, Danilo Kiš ili Aleksandar Tišma, ali i istorijske ličnosti kakvi su Koča Popović ili Peko Dapčević.
Laslo Blašković u knjizi Priča o malaksalosti pripoveda smelo i efektno, sugestivno i iznijansirano, sa nesvakidašnjim uvidima i asocijacijama koje produbljuju sliku ispripovedanog sveta.
U pričama iz ove knjige progovara jedan iznenađujuće bogat, složen i slojevit svet i u svakodnevici i u unutrašnjoj prirodi piščevih junaka. Blašković je uzbudljiv i u jezičkim obrtima i u tematskim iznenađenjima.
Priča o malaksalosti je jedna od najboljih knjiga priča na srpskom jeziku u poslednjoj deceniji.