Posestrime

810,00 RSD

Autor: STEFANI I BARBARA KITING
Dimenzije: 13 x 20 cm
Broj stranica: 673
Tip poveza: Meki povez
Godina izdavanja: 2008

O knjizi "Posestrime"

Kenija 1957. godine.
U svojoj najranijoj mladosti tri devojke iz različitih društvenih slojeva odluče da prastarim ritualom učvrste svoje poetično prijateljstvo i postanu posestrime, zaklinjući se da će kroz čitav život biti oslonac jedna drugoj. Ali Mau Mau ustanak i posledice prevrata u zemlji koja stiče nezavisnost narušiće taj detinji san. Pod teretom porodičnih obaveza i daleko jedna od druge, tri mlade žene suočavaju se sa svetom u kom će se njihovi ineresi nužno sukobiti.

Kamila Brouton-Smit postaje poznati fotomodel u Londonu burnih šezdesetih. Sara Mekej odlazi na studije u rodnu Irsku, ali je to iskustvo samo učvršćuje u odluci da se vrati u Afriku. Porodica Hane Van der Bir bori se za opstanak na zemlji koju su njeni afrikanerski preci naselili još početkom veka.

Njihovo prijateljstvo je na teškim iskušenjima, i postaje poprište suparništva, pogrešnih, ali i velikih ljubavi i pogaženih obećanja. A sve se to odvija u senci političke nestabilnosti i jednog brutalnog ubistva.

Posestrime su bolna odiseja koja prati odrastanje i sudbinu tri zanimljive žene koje su svoje snove vezale za prelepu i intrigantnu Afriku