Padala je kiša ptica

583,00 RSD

Autor: Žoslin Sosje
Godina izdanja: 2017
Br. str.: 159
Povez: broš
Format: 21 cm
Pismo: latinica
ISBN: 978-86-6457-116-6

Padala je kiša ptica

Dva starca provode poslednje godine života duboko u šumi, daleko od radoznalih pogleda. Neobičan savez sa momcima koji u šumi gaje marihuanu obezbediće im željeni mir i slobodu. Međutim, njihov život se menja iz korena kada jednog dana u njihovu „komunu” stigne fotografkinja. Ona pokušava da rekonstruiše staru legendu s početka veka o dečaku koji je izgubljeno tumarao kroz ruševine i dim posle velikih požara koji su danima buktali i priču o starici koja je skoro čitav život provela u psihijatrijskim ustanovama.

U ovoj neobičnoj, nežnoj i emotivnoj knjizi nije reč samo o starosti i sećanjima – ovo je, bez sumnje, jedan od najlepših romana koji govore o dostojanstvu, o pravu da čovek provede starost onako kako želi i da sam izabere svoju smrt, o prijateljstvu i ljubavi, koja nikada ne dolazi kasno, čak i kada nas zatekne na zalasku života.

Roman Padala je kiša ptica postigao je veliki uspeh u Kanadi i osvojio je Nagradu za književnost Francuska–Kvebek, Nagradu „Ringe”, Nagradu pet kontinenata frankofonih zemalja, kao i Nagradu za književnost kanadskog radija.