Akcija!

NOBELOVCI KOMPLET

2618,00 RSD599,00 RSD

Komplet sadrži:
Per Lagerkvist BARABA

Vidjadar Suradžprasad Najpol ULICA MIGEL

Ivan Bunjin ŽIVOT MLADOG ARSENJEVA

Ginter Gras HODOM RAKA

O knjizi "NOBELOVCI KOMPLET"

Specijalna ponuda – četiri knjige nagrađenih pisaca za samo 599 dinara!
Komplet sadrži:
1- Per Lagerkvist BARABA
Baraba je jedno od remek-dela svetske književnosti XX veka.

Baveći se pojavom hrišćanstva, počev od momenta Hristovog raspeća, pisac pokazuje rađanje i rast ideje spasenja, služeći se likom Barabe, čoveka koji je umesto da bude razapet igrom slučaja ostao živ kao naročiti svedok Hristovih muka. Sledeći uzbudljivi kasniji životni put Barabe, Per Lagerkvist, sa provokativnom apokrifnom strategijom, prati jedna od najfascinantnijih i najdalekosežnijih momenata u istoriji zapadne civilizacije. Na putu od Jerusalima do Rima, lik Barabe, postaje simbolička figura pojedinačne ali i univerzalne ljudske sudbine.

2 – Predeo Tame – V.S Najpol Zapadnoindijski nobelovac, Najpol, je od malih nogu gajio ljubav prema pisanju zbog oca koji se bavio novinarstvom. Diplomirao je na Oksfordu i radio kao novinar BBC-ja, da bi dve godine kasnije počeo da se bavi esejistikom, prozom i kritikom. U svim svojim romanima pisao je o rasnim odnosima na Karibima, ali i u zemljama Trećeg sveta. Postkolonijalno doba, klasna i socijalna gibanja centralne su teme Najpolove književnosti, naravno s osvrtom na sudbine malih ljudi. U ovoj, najnovijoj, knjizi on opisuje svoj put u Indiju, gde se susreće sa jednom potpuno drugačijom stvarnošću od one na koju je navikao i o kojoj je dotad znao samo iz priča svoje porodice, indijskih kolonista na Trinidadu. Lucidna opažanja, refleksije, opisi prirode i ljudi daju ovom delu neprolaznu vrednost. Između ostalih, Najpol je pre Nobelove, bio dobitnik nagrade „Somerset Mom“ i nagrade „Buker“. Klasici kao smireni pogled unazad i hedononistička potraga za neprikosnovenom literaturom minulih vremena. Biblioteka “Antologija svetske književnosti” vraća nas biserima lepe književnosti dokazujući da ta dela i njihovo vreme nikada ne prolaze.

3 – Ivan Bunjin ŽIVOT MLADOG ARSENJEVA
U romanu „Život mladog Arsenjeva“ koji se smatra Bunjinovim najboljim delom vidljivo je celo savršenstvo njegovog stila satkano iz uspomena na mladost sa svezinom i sećanjem na događaje kao da ih je juče proživeo.

Proslavljena oštrina piščevog pogleda je u ovom romanu došla do vrhunca, a liričnost do perfekcije kao u opisu bestelesne i bezimene ljubavnice Arenjeva koja je samo „živa u mašti i sanjana u stvarnosti.“

4 – Ginter Gras HODOM RAKA
Klasici kao smireni pogled unazad i hedonistička potraga za neprikosnovenom literaturom minulih vremena. Biblioteka „Antologija svetske književnosti“ vraća nas biserima lepe književnosti dokazujući da ta dela i njihovo vreme nikada ne prolaze.

Gras u ovoj knjizi koja ne štedi ni na užasima niti na komici, iznenađuje sasvim novim tonom, umetnički se igra literarnim formama. Čitaoci Grasa će ponovo otkriti poznate likove, među njima Tulu Pokrifke, ostarelu, neuništivu, majku pripovedača koji ponekad započinje svađu sa svojim zahtevnim poslodavcem, autorom „Danciške trilogije“. Izveštaj? Pripovetka? Novela? Mesta u brzom tempu ispričane radnje koja nosi su Davos i Odesa, Sverin i Dancig, Gustlof, podmornica sovjetske Crvene flote i Baltičko more na visini Štolpebanka.