NEDA ARNERIĆ – OD SNA DO JAVE, I NATRAG

1199,00 RSD

Autor: Tatjana Nježić

Izdavač: Vulkan

Pismo: Latinica

Format: 15 x 21

Broj strana: 208

Povez: Tvrd

Godina izdanja: 2021

ISBN: 978-86-10-03775-3

NEDA ARNERIĆ – OD SNA DO JAVE, I NATRAG

NEDA ARNERIĆ – OD SNA DO JAVE, I NATRAG – Tatjana Nježić

 

NEDA ARNERIĆ – OD SNA DO JAVE, I NATRAG – „Život i delo Nede Arnerić ne mogu se opisati do tančina. Ona je živela i radila onako kako to čine ljudi svesni dubine i širine datosti koju nazivamo stvarnošću. Ipak, na stranicama ove knjige zabeleženi su najblistaviji trenuci sa njenog životnog i filmskog platna.

Oni koji su predodredili njen životni put i stekli kultni status u jugoslovenskoj kinematografiji. Sve uloge, i životne i filmske, Neda Arnerić odigrala je neponovljivo jer je uvek igrala srcem. Kao da je znala da je to jedini način da hrabro i sa osmehom prihvati glavnu ulogu u večnosti.

Pročitaćete brojne razgovore i intervjue u kojima se nikad nije libila da bude iskrena i da sa publikom podeli sopstvene impresije i spoznaje. Takođe, u ovoj knjizi pročitaćete šta su o Nedi Arnerić rekli i zapisali njeni prijatelji i bliski saradnici.

Imaćete priliku da se prisetite najznačajnijih uloga koje su obeležile njenu karijeru. Serija crnobelih fotografija poput vremeplova će vas odvesti u zlatno doba filmske umetnosti. Tatjana Nježić uspela je da prikaže ne samo glumački portret Nede Arnerić već i da oslika njen put od sna do jave, i natrag.” Marija Radić

Tekstovi njenih prijatelja i kolega, između ostalog, podsećaju i potvrđuju da smo njenim odlaskom ostali bez jednog od zaštitnih lica naše kinematografije. Kao i velike glumačke i filmske dive. Knjiga Tatjane Nježić svojom punoćom, stilom i strukturom svedoči o Nedi kao krucijalnom delu onog najreprezentativnijeg u našoj kulturi, ali i kao o čudesnoj ličnosti.

U mnogo čemu bila je prva – prva dečja, prva tinejdžerska zvezda, i mnogo više od toga.

 

Onlline knjižara Knjige na dlanu vam nudi široku ponudu različitih autora iz oblasti biografije. Pogledajte našu ponudu u kategoriji Autobiografije i biografije.