Akcija!

Najveći ljubavnici serbski

499,00 RSD249,00 RSD

Autor: Isidora Bjelica

Izdavač: Knjiga Komerc

Pismo: Cirilica

Format: 14 x 20

Broj strana: 202

Povez: Mek

Godina izdanja: 2005

ISBN: 86-7712-076-9

Najveći ljubavnici serbski

NAJVEĆI LJUBAVNICI SERBSKI – Isidora Bjelica

Knjiga “Najveći ljubavnici Serbski”  spisateljice Isidore Bjelice, predstavlja svojevrstan herbarijum znamenitih Srba koji su svoj život posvetili Erosu i lepoti žene. Mada su mnogi od njih poznatiji po svom delu, kao vladari ili umetnici, svejedno, celi je njihov život bio satkan od emocija, od ljubavnih treptaja, od strasti…

U ovom zborniku Isidora ne piše o zavodnicima i zavedenim, ona svojim čitaocima predstavlja muškarce, slavne Srbe, koji su svoju slavu podredili slavi žene.

Priče iz života najpoznatijih muškaraca.

Ovaj romantični panoptikum o najvećim ljubavnicima u Srbiji kreće od naših vladara, preko Nemanjića, Obrenovića i Petrovića, od Kralja Milutina preko Njegoša, Cara Dušana, Kralja Milana i Kralja Aleksandra, do naših najznamenitijih književnika kao što su Crnjanski i Andrić ili savremenika Bećkovića i Pavića, otkrivajući čitaocima istinu o njihovom emotivnom biću, dokazujući da su najveća državotvorna i umetnička dela nastajala i nastaju jer je u srcima njihovih stvaralaca bio i biće plamteći ritam ljubavi. Jer su delali i deluju pod opsesijom.

Šta pokreće jednog muškarca

Opsednutošću ženom bez koje ne bi bilo ni srpske države ni srpske kulture. Strast je ono što je pokretalo ove muškarce u poslu, umetnosti, a veoma vidno i u privatnom životu.  Kroz knjigu “Najveći ljubavnici Serbski” , upoznajte drugu stranu ovih naizgled jakih muškaraca.

Ako ste se pitali kako su najveći i najuspešniji srbski muškarci zavodili, ovo je prava knjiga za vas. Jedna od boljih knjiga Isidore Bjelice, jer je spoj istorije i mašte. Ne samo ljubavna priča već prikaz vrlina i mana mnogih muškaraca koji su kroz vekove važili za fatalne. Ukoliko se pitate koja je njihova tajna? Da li su je uopšte imali? Ili je to bio samo šarm, ova knjiga je prava.

Za kraj, a možda baš vaš početak

Svako od njih je imao svoju slabu tačku, upoznajte je i naučite nešto. Možda nećete postati novi Don Žuan ili neki naš srcelomac, ali sigurno nije na odmet da pročitate kvalitetnu i nadasve zabavnu knjigu.

 

Online knjižara Knjige na dlanu vam nudi široku ponudu naslova domaćih autora. Više možete pogledati u kategoriji Domaći autori.