Akcija!

Momo Kapor na dlanu – 2 knjige za 599

1170,00 RSD599,00 RSD

 

Komplet sadrži:
1- Zelena čoja Montenegra
2- Putopis kroz biografiju
Autor: Momo Kapor
Izdavač: Knjiga komerc

 

Momo Kapor na dlanu – 2 knjige za 599

1- ZELENA ČOJA MONTENEGRA
Knjiga o prijateljstvu Knjaza Nikole I Petrovića i Osman-paše Sahoša. Istovremeno povest o Zuki Džumhuru, nekadašnjoj TV zvezdi. Jednom od naših najvećih crtača, karikaturista, putopisaca, pripovedača i umetniku življenja.

Ako volite karikaturiste, uživate u toj vrsti umetnoti, onda vam je sigurno super da čitate o nekom ko je živeo tim životom i kroz prizmu književnika doživite jednog drugog umetnika Zuku Džumhuristu. Kapor je pisao o njemu jer mu je bio prijatelj.  Pored toga izuzetno zanimljiva ličnost, pripovedač, putopista, karikaturista. Zuka je kao takav pisao o Osman paši Sarkošu i njegovom prijateljstvu sa carom Nikolom I Petrovićem. Veliki poznavalc je napisao vrlo autentičnu i istorijski tačnu knjigu. Kroz nju ćete imati mogućnost da uporedite prijateljstvo i Kapora i Džumruhiste, kao i prijateljstvo staro par vekova. Videćete kakvim rečima veliki Moma opisuje svog druga i koliko je svakom od nas bitno da imamo nekog bliskog, posebno u teškim trenucima.

2- PUTOPIS KROZ BIOGRAFIJU

Ukoliko ste citali Mominu knjigu o njegovom prijatelju koji je voleo da putuje, ova će vam biti još draža jer je glavni junak upravo Kapor. Obišao je bukvalno od Mediterana do Velike jabuke, putovao automobilima i brodovima. Moma je napisao antiputopis na svoj specifičan način, jer on je takav satiričan, duhovit i tako ćete doživeti i predele, mesta koja je video i kako su ona na njega uticala, a putovanja menjaju čoveka.