MOJE CRKVENO IME JE SOFIJA

999,00 RSD

Autor: Sonja Antonijević Šarić

Broj strana: 199

Pismo: Ćirilica

Godina izdanja : 2018

ISBN: 978-86-6259-070-1

 

MOJE CRKVENO IME JE SOFIJA

Ova knjiga je nastala kao rezultat moje nemoći da se zaštitim od kriminalnih dejstava iz mržnje legalnim putem, pa sam morala da posegnem da obavestim javnost о mom teškom životu proizašlom iz nepravde i laži u nadi da u Srbiji žive ljudi koji žele da žive u Srbiji punoj ljubavi svakog njenog gradjanina za svakim gradjanom.

Na Osnovu sećanja iz detinjstva о zbivanjima oko mene i moje porodice, na osnovu čitanja knjiga i monografija iz  Drugog svetskog rata i sinhronizovanja dogadjaja iz njih sa mestima koje sam obalizalila s ocem u detinjstvu, jer moj otac ništa nije pričao о svojim partizanskim danima, a, i, na osnovu mog petogodišnjeg istraživanja, koje mi nije donelo nikakve podatke о ocu, već samo poražavajuće saznanje da su se kriminalci iz mržnje dobro zaštitili i uklonili sve tragove о mom ocu, što је, pak, za mene bila značajna informacija, i jedna od osnova za stvaranje moje slike о mogućim dogadjajima u Drugom svetskom ratu vezanim za moga oca, napisala sam priču Makedonac.

Na karaju rata, odnosno, početkom 1946. godine, nije bilo 30000 četnika и moj otac, koji је na kraju rata imao 21 godinu, nikako ne može da bude optužen da odgovoran za njihovu likvidaciju. Lažno ga optuživši kriminalci iz mržnje su stvorili sebi razloge i opravdanje da vrše kriminal nada mnom, najstarijom njegovim detetom i da tom lažnom optužbom ujedno śire krug svojih istomiśljenika.

Ove godine ulazim u osmu deceniju života i više niko ne moźe da mi vrati sve ono što mi је oduzeto i da izbriśe sve moje muke i patnje kroz koje sam prolazila.  Ja samo želim da ostatak mojih staračkih dana provodim u miru i dostojanstvu, bez daljih maltretiranja i ponižavanja. Takodje, želim da se Srbija oslobodi podela, koje je sprečavaju u svakom daljem napretku.

 

Samo jedinstvena Srbija je jaka Srbija.