MALI PRINC

399,00 RSD

Autor: Antoan de Sent Egziperi

Izdavač: Laguna

Pismo: Cirilica

Format: 13 x 20 cm

Broj strana: 112

Povez: Tvrd

Godina izdanja: 2016.

ISBN: 978-86-521-2215-8

MALI PRINC

MALI PRINC – Antoan de Sent Egziperi

Čuveni klasik, knjiga MALI PRINC, autora Antoana de Sent Egziperia, govori o kratkom letu malog princa od asteroida B612 do čudne i njemu strane planete Zemlje. On otkriva nekoliko drugih planeta i njihovih stanovnika. Svi su oni uobraženi i samoživi i bez ikakve ljubavi ili razumevanja. Obavljaju poslove koji malom princu izgledaju kao da su potpuno besmisleni i beskorisni. Iz duhovne pustinje takvih svetova mali princ se spušta na Zemlju, gde naizgled slučajno pada u stvarnu pustinju – Saharu. Na toj Zemlji bez ljudi on malo-pomalo spoznaje da su rad, prijateljstvo i ljubav vrednosti bez kojih čovek ne može da živi.

…Kažete li im: „Dokaz da je mali princ postojao jeste to što je bio divan. Što se smejao, što je želeo ovcu. Kad čovek želi ovcu, to je dokaz da postoji“, oni će slegnuti ramenima i smatraće vas detetom! Međutim, ukoliko im saopštite: „Planeta s koje je došao jeste asteroid B612“, biće zadovoljni i neće vam više dosađivati pitanjima. Takvi su oni. Ne valja se zato na njih ljutiti. Deca moraju mnogo toga da praštaju odraslima.

 

Onlline knjižara Knjige na dlanu vam nudi široku ponudu dečijih knjiga različitih autora. Pogledajte našu ponudu u kategoriji Dečije knjige.