Kradljivac mapa

814,00 RSD

Autor: Edvardo Lago
Godina izdanja: 2010
Br. str.: 328
Povez: broširan
Format: 13.5x20cm
Pismo: latinica
ISBN: 978-86-7346-755-9

Kradljivac mapa

NOVI ROMAN EDVARDA LAGA UVODI NAS U NEOBIČAN SVET PRIČANJA PRIČA I ISTOVREMENO PODSEĆA NA BEZVREMENU SPOSOBNOST PRIPOVEDANJA…

Anonimni pisac putem elektronske mreže šalje priče za čije čitanje postoji jedinstven sporazum.

Dovoljno je da pročitate priču, i ona će vas odvesti na razne tačke širom sveta i omogućiti vam da osmislite i promenite svoj život.

Mogući čitaoče, budući da je moj tekst već dospeo do ekrana tvog kompjutera, molim te za nekoliko trenutaka tvog vremena.

Ovaj roman nas upoznaje s arapskim, keltskim i jevrejskim mitovima, i kroz susrete s različitim kulturama podseća na vrednost izgovorene reči.

Kradljivac mapa je knjiga koja uvodi u tri različita načina pričanja. To je roman – priča, imaginarna knjiga pripovedaka i podsetnik o tome kako se pričaju priče.

Kradljivac mapa podseća na tradiciju veličanstvenog usmenog i literarnog pripovedanja. Knjiga koja uvodi u gracioznost beskrajnih priča.

Edvardo Lago nudi svojim čitaocima vrtoglavi raspored u kojem se život i književnost neprestano prepliću. Afrika, Indija, ili Rusija; Pariz, Trst ili Njujork, sve su to stepenice jedne knjige u kojoj se kao pripovedači ili likovi pojavljuju pisci Konrad, Kipling i Džojs, ali i reditelji Viskonti i Orson Vels.

Konačno sam uspela da ga pronađem, ili, tačnije rečeno, on mene, ali žudnja koju sam osećala bila je sasvim druge vrste. Priča je došla do svog kraja. Kradljivac mapa se na tren vratio u središte priče, ali oboje bejasmo svesni da će ubrzo iz nje i izaći.