Akcija!

KOMPLET – GRAMATIKA I REČNIK ENGLESKOG REČNIKA

1960,00 RSD1100,00 RSD

Autor: Goran Ćirić

Izdavač: Škola plus

Pismo: Latinica

Povez: Mek

KOMPLET – GRAMATIKA I REČNIK ENGLESKOG REČNIKA

KOMPLET – GRAMATIKA I REČNIK ENGLESKOG REČNIKA – Goran Ćirić

KOMPLET – GRAMATIKA I REČNIK ENGLESKOG REČNIKA: GRAMATIKA engleskog jezika profesora Gorana Ćirića predstavlja priručnik koji je namenjen kako učenicima osnovnih i srednjih škola, tako i svima onima koji bi hteli da obnove ili utvrde svoje znanje.

Na početku svakog poglavlja data su osnovna pravila o gramatičkim strukturama koje je moguće primeniti u velikom broju raznovrsnih vežbi.

U ovom, novom izdanju, pored proširenja, ispravki i novih poglavlja, obrađeni su još i mešoviti kondicional i glagoli Raise/Rise; Lie/Lay.

Neka poglavlja su znatno proširena, ili u objašnjenjima ili u vežbanjima.

Cilj nam je bio da priručnik bude “user friendly”, tj. da učenici i nastavnici lako pronalaze gramatičke celine koje ih zanimaju.

Ovaj englesko srpski rečnik koncipiran je po uzoru na najbolje gramatike engleskih autora (Swan, Alexander i dr.)

 

REČNIK – Cilj ovog englesko srpskog rečnika je da zadovolji najšire potrebe za jednim modernim standardnim rečnikom.

Za sve koji se tek upoznaju sa engleskim jezikom, kao i sve one koji ga već uče.

U tom smislu namenjen je prvenstveno učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i šire, svima onima koji se sa engleskim jezikom sreću i koriste ga.

U rečniku ima 35000 reči u oba smera. Njegova velika prednost je u tome što pored ostalog, nudi informaciju o tome gde se reč može rastaviti. Takođe daje britansku i američku varijantu izgovora i pisanja i navodi najčešće predloge sa kojima se određena reč kombinuje.

Takve informacije se ne mogu naći u drugim rečnicima i zato je ovaj englesko srpski rečnik od velike pomoći prilikom učenja engleskog jezika.

 

Ministarstvo prosvete Republike Srbije, rešenjem broj 650-2-00801/210-06 od 09-02-2011. godine, odobrilo je ovo nastovno sredstvo za izdavanje i upotrebu u osnovnoj i srednjoj školi.

Online knjižara Knjige na dlanu vam nudi široku ponudu različitih autora. Pogledajte našu ponudu u kategoriji Rečnici i lingvistička literatura.