Akcija!

KOMPLET KUVARI – ŠTA SE KUVA PO SRBIJI

1750,00 RSD999,00 RSD

Komplet sadži:
1- Najbolje iz Backe, Raske i Novog Pazara
2- Najbolje iz Sumadije, sa Kosova i Metohije
3- Najbolje iz istocne ijuzne Srbije
4- Najbolje iz Banata i zlatiborskog kraja
5- Najbolje iz Macve, Kolubare i Tamnave potkopaonickog kraja i Toplice

Autor: Blic žena
Izdavač: Evro Giunti
Povez: Mek
Pismo: Latinica

O knjizi "KOMPLET KUVARI – ŠTA SE KUVA PO SRBIJI"

Popust – 43%

1- Najbolje iz Backe, Raske i Novog Pazara

U prvom poglavlju sabrali smo recepte iz Backe, u drugom iz Raske i Novog Pazara. Uskoro izlaze iz stampe i ostale knjige i time ce gastronomsko nasledje Srbije biti zaokruzeno, Jela smo spremali zajedno sa domacinima iz udruzenja za ocuvanje tradicije i slavnim lokalnim kuvarima. Svakako smo probali i, na licu mesta, ovekovecili u slici i reci, pa odabrali najbolja za ovaj kuvar.

Skoverce i tiganjca ma’une u mleku i barat file, nasuvo s makom, ljute fasirke, tungili paprikas i jos mnogo cuvena backa jela.
Heljdopita i heljdina obarusa, maslenica, mantije, fildzami i sulpita, tespestija i ravanija, to je ukus Raske i Novog Pazara.

2- Najbolje iz Sumadije, sa Kosova i Metohije

U prvom poglavlju sabrali smo recepte iz Sumadije, u drugom sa Kosova i Metohije. Uskoro izlaze iz stampe i ostale knjige i time ce gastronomsko nasledje Srbije biti zaokruzeno. Jela smo spremali zajedno sa domacicama iz udruzenja za ocuvanje tradicije i slavnim lokalnim kuvarima. Svakako smo probali i, na licu mesta, ovekovecili u slici i reci, pa odabrali najbolja za ovaj kuvar.

Projara s mesom, dulek corba, kolenica na kiselom kupusu, tas-cevap, pohovani skembici i jos mnoga cuvena jela iz Sumadije.

Zeljanik, talkice, rednica, jalandzi sarma, krompiras, birjan, hocanske baklave, tespestija, to je ukus Kosova i Metohije.

3- Najbolje iz istocne ijuzne Srbije

U Prvom poglavlju sabrali smo recepte iz istocne Srbije, a u drugom iz juzne Srbije.

Uskoro izlaze iz stampe i ostale knjige i time ce gastronomsko nasledje Srbije biti zaokruzeno. Jela smo spremali zajedno s domacicama iz udruzenja za ocuvanje tradicije i slavnim lokalnim kuvarima. Svakako smo probali i, na licu mesta, ovekovecili u slici i reci, pa odabrali najbolja za ovaj kuvar.

Vlaske plasinte, hajducka orasnjaca, brandov, cufte s koprivom, srnetina s prazilukom, ljutenica i jos mnoga cuvena jela iz istocne Srbije.
Samsa, prepec, lucen pasulj, tarana s piletinom, leskovacka muckalica, sarmaluk na tavce, teljanica, to je ukus juzne Srbije.
4- Najbolje iz Banata i zlatiborskog kraja

Uprvom poglavlju sabrali smo recepte iz Banata, a u drugom iz zlatiborskog kraja. Uskoro izlazi iz stampe i poslednja knjiga kojom ce gastronomsko nasledje Srbije biti zaokruzeno. Jela smo spremali zajedno s domacicama iz udruzenja za ocuvanje tradicije i slavnim lokalnim kuvarima. Svako smo probali i, na licu mestga ovekovecili u slici i reci, pa odabrali najbolja za ovaj kuvar.

5 – Najbolje iz Macve, Kolubare i Tamnave potkopaonickog kraja i Toplice

U prvom poglavlju sabrali smo recepte iz Macve, Kolubare i Tamnave, a u drugom iz potkopaonickog i toplickog kraja. Jela smo spremali zajedno sa domacicama iz audruzenja za ocuvanje tradicije i slavnim lokalnim kuvarima.
Svako smo probali i, na licu mesta, ovekovecili u slici i reci, pa odabrali najbolja za ovaj kuvar.