Komplet knjiga – Havijer Marijas

Autor: Havijer Marijas

Broj strana: 147/288/219 str.

Godina izdanja: 1998/1999/2001.

Povez: Broš

Pismo: Ćirilica

Izdavač: Narodna knjiga

O knjizi

  1. Sentimentalan čovek: Čuveni pevač katalonske epohe, poznat kao Napuljski Lav, pripoveda priču koja se dogodila pre četiri godine, tokom njegove posete Madridu, na premijeri Verdijevog Otela. Glavni junak nam priča o strastima dovedenim do krajnjih granica, koje su, s kraja 20. veka, zaista poslednje samo za sentimentalnog čoveka. On je,čini se, umetnik ili mislilac, ali bi pak možda mogao biti i čovek od Akcije...
  2. Sutra u boju misli na mene: Havijer Marijas (Madrid, 1951) autor je romana Vučiji posedi, Krstarenje horizonta, Vladar vremena, Vej, Sentimentalni čovek (nagrada Eralde za roman, 1986), Sve duše (nagrada grada Barselone, 1989), Srce tako belo (nagrada kritike, 1993) i Sutra u boji misli na mene (Međunarodna nagrada za roman Romulo Galje-gos, 1995; Nagrada nadbiskupa Huana de San Klemente, 1995). Njegova dela objavljena su u Francuskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Nemačkoj Holandiji, Italiji, Portugalu, Austriji, Danskoj, Grčkoj, Norveškoj, Rumuniji, Poljskoj, Švedskoj, Brazilu, SAD, Australiji i Koreji, gde, su kao i u samim zemljama španskog govora, naišla na izvanredan prijem stručne kritike i čitalačke javnosti..
  3. Sve duše: Ovaj roman opisuje dve po svemu neobične, sumorne i tegobne godine koje su se glavnom junaku dogodile na Oksfordu, gde je bio predavač. Oksford je grad u kome kao da protiče drugo vreme, koji je izvan sveta i svakidašnjice. Njegovi stanovnici, upečatljivi su i nesvakidašnji likovi ovog Marijasovog dela. To su Kler Bejs, udata žena i piščeva ljubavnica, na koju snažno utiču prošla iskustva i koja ne mari mnogo ni za koga osim za svog sina, dečaka Erika. Kontrapunt ovom liku je pripovedačev prijatelj, homoseksualac Kromer Blejk, koji svet doživljava korz prizmu sopstvene snažne ironije i sarkazma, i živi stvarajući snažna iskustva i doživljaje za svoju starost, za koju već naslućuje da će biti usamljenička. No, to je tek deo upečatljive galerije portreta koje Marijas slika u ovom romanu, snažnim literarnim potezima i jarkim psihološkim bojama.
    Sve duše podsećaju na autobiografiju, s obzirom da su pisane stilom koji na momente podseća na ispovedni. Pa ipak, ovo je pre svega roman, u kome Havijer Marijas slaže humor, ironiju, nespokoj, misteriju i sećanja, tvoreći snažno i hipnotičko delo, koje kritičari porede sa Markesovim opusom.

Cena

1.499,00 RSD 690,00 RSD

Dodaj u korpu

Informacije o dostavi

BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbine preko 2000 dinara!


Isporuka se vrši kurirskom službom AKS. Cena isporuke zavisi od težine pošiljke. Više informacija o cenama dostave možete naći u Uslovima. Rok za dostavu je 3-5 radnih dana.

do 0.5 kg - 175 RSD

od 0.5 kg - 2 kg - 190 RSD

od 2 kg - 3 kg - 210 RSD

od 3 kg - 4 kg - 230 RSD

od 4 kg - 5 kg - 250 RSD

Dodatne informacije

Za sve dodatne informacije možete pozvati telefon:

011/36 70 620

061/65-999-33

Ili poslati poruku na: