Akcija!

Komplet Antologije svetske književnosti – 5 knjiga za 999

2915,00 RSD999,00 RSD

Komplet sadrzi:

  1. Predeo tame
  2. Deseti pakao
  3. Sibila
  4. Kuca na kraju sveta
  5. Sakupljac autograma

O knjizi "Komplet Antologije svetske književnosti – 5 knjiga za 999"

Predeo tame

Klasici kao smireni pogled unazad i hedononistička potraga za neprikosnovenom literaturom minulih vremena. Biblioteka “Antologija svetske književnosti” vraća nas biserima lepe književnosti dokazujući da ta dela i njihovo vreme nikada ne prolaze.

Zapadnoindijski nobelovac, Najpol, je od malih nogu gajio ljubav prema pisanju zbog oca koji se bavio novinarstvom. Diplomirao je na Oksfordu i radio kao novinar BBC-ja, da bi dve godine kasnije počeo da se bavi esejistikom, prozom i kritikom. U svim svojim romanima pisao je o rasnim odnosima na Karibima, ali i u zemljama Trećeg sveta. Postkolonijalno doba, klasna i socijalna gibanja centralne su teme Najpolove književnosti, naravno s osvrtom na sudbine malih ljudi. U ovoj, najnovijoj, knjizi on opisuje svoj put u Indiju, gde se susreće sa jednom potpuno drugačijom stvarnošću od one na koju je navikao i o kojoj je dotad znao samo iz priča svoje porodice, indijskih kolonista na Trinidadu. Lucidna opažanja, refleksije, opisi prirode i ljudi daju ovom delu neprolaznu vrednost. Između ostalih, Najpol je pre Nobelove, bio dobitnik nagrade „Somerset Mom“ i nagrade „Buker“.

 

Deseti pakao

Ljubavni trougao, izdaja, prevara, ubistvo. Krv, bekstvo, potera i neviđeno nasilje. Razočaranje, još nasilja i rasplet na vrhuncu.

Deseti pakao se čita u dahu jer se radnja vrtoglavom brzinom prenosi na čitaoca koji ulazi u ovu paklenu metaforu života što teži da bude proživljen po jednom drugačijem pravilu od onog koji nudi nametnuti moral.

U duhu Vrelog meseca, sažetom maestralnošću rasnog pisca, Mempo Đardineli nudi uzbudljivu, nemilosrdnu, zaslepljujuću knjigu. Roman koliko brutalnog toliko i poetičnog realizma: poeziju okrutnosti koju smešta u fikciju između granice strasti i užasa.

 

Sibila

Aguština Besa-Luiš, jedna od najznačajnijih savremenih književnica Portugala. Napisala je ovaj roman za pažljive čitaoce sposobne da prate umršenu nit pripovedanja.
Napor potreban za čitanje romana Sibila, sastavljenog od isečaka raznovrsnih materijala, nagradiće čitaoca zadivljujućom pričom o suprotnosti građanskog i seoskog koncepta života Bernara i Žermine i njihovog viđenja života junakinje romana Kine.
Mudrim pripovedanjem Besa-Luiš tka tajanstvenu atmosferu i zalazi u bunovna stanja svesti i lucidno razmatra mogućnosti, pretpostavke, uspomene i maštu.

 

Kuca na kraju sveta

Gradeći ovaj roman kao niz ispovesti glavnih junaka, ukrštajući njehove istorije i viđenja vlastite prošlosti i biografija, Majkl Kaningem, svakako nadmašuje domete Mesa i krvi i opasno se približava dometima remek-dela Sati. Homoseksualnost, heteroseksualnost, narkomanija, AIDS… neke su od provokativnih tema ovog romana. Iz romana Majkla Kaningema upoznajemo jednu drugu Ameriku, Ameriku provincije, Ameriku margine, društvo koje se žilavo bori da realizuje »američki san«, po cenu generacijskog nerazumevanja, staleških nesporazuma i rasnog ključanja

 

Sakupljac autograma

Posle velikog uspeha njenog debitantskog romana Beli zubi Zejdi Smit je ponovo citaocima ponudila pravo zadovoljstvo od prve do poslednje korice. Sakupljac autograma je zabavan osvrt na isprazni modernizam – na slavne licnosti, bioskope i ružno likovanje simbola nad iskustvom.