Akcija!

Komplet Alberto Ruj Sančez – 2 knjige za 399

750,00 RSD399,00 RSD

Komplet sadrzi:

  1. Imena vazduha
  2. Na usnama vode
Požurite! Ostalo je manje od 5 knjiga na stanju.

Komplet Alberto Ruj Sančez – 2 knjige za 399

Imena vazduha

Imena vazduha je roman sazdan poput zavodljivih prostora, ušuškanih, punih najtananijih zadovoljstava. Roman uspeva da pronikne u senzualne žudnje žena. Kao i srodan roman Na usnama vode, istražuje i nestalnost muških želja. Radnja oba romana odigrava se u izmišljenom gradu Mogadoru. Prostor ispreplitan željama, u kome se nezasita tela prividno transformišu, i u kome nas sve podseća na duboki koren arapsko-andaluske kulture u španskoj književnosti, poput zaboravljenog ožiljka unutar ljudske polnosti. Proza romana Imena vazduha veoma je bliska poeziji, a struktura slična dugačkoj poemi: to je duboko osećajna proza.

Za ovaj roman, Alberto Ruj Sančez je dobio nagradu Xavier Villaurrutia. Roman je bio predmet mnogih eseja i teza, u Meksiku kao i izvan njega.

 

 

Na usnama vode

Jedne noći, iznenada i u potaji, možda u snovima, neke usne pevaju pesmu čije će nas magične reči podstaći da, vođeni svojim željama, započnemo sopstveno traganje. Naša seksualnost je naš nemirni kompas, a tela drugih naš lavirint.

Ovo je priča o Meksikancu arapskog porekla, u čijim se porama spaja pesak dveju pustinja. Roman o nepobitnoj realnosti snova ali i o njihovoj neuhvatljivosti.

Na usnama vode je ustreptalo istraživanje ljudskih želja i neprekidne čovekove težnje da pobedi samoću.

Junak romana traga za rukopisima. Tokom čitavog romana, devete tamnoputih žena na njegovom telu ocrtavaju spiralu snova po kojima će se on orijentisati, ali često i lutati.

Duboka proza, puna lirskih naboja, koja nam ponovo pokazuje kako postajemo deo ljubavnih snova onih koji nas okružuju.