Knjiga o kameleonima

550,00 RSD

Autor: Žoze Eduardo Agvaluza
Godina izdanja: 2008
Br. str.: 134
Povez: broširano
Format: 14×20.5
Pismo: latinica
ISBN: 978-86-7346-660-6

Knjiga o kameleonima

Feliks Ventura je čovek s neuobičajenom profesijom. Ukoliko vaše poreklo nije dovoljno ugledno, on će vam ga promeniti. Ukoliko vaša porodična istorija nije baš toliko slavna, koliko biste želeli da bude, Feliks Ventura može da vam izmisli novu. Feliks Ventura je prodavac prošlosti.

Smeštena u savremenoj Angoli, Knjiga o kameleonima je nastanjena likovima čije priče ostaju nerazrešene. Kao bilo ko od nas, i oni mogu da zaborave stvari koje su im se dogodile, ali i da se sećaju onih koje nikada nisu. U njihovom svetu, čini se kao da se istina menja od jednog do drugog trenutka, kao da je sama istorija na rasprodaji.

U Feliksov život ulaze vladin ministar, bivši agent državne bezbednosti, misteriozni strani fotograf i prelepa žena. Feliks posmatra kako se njihove priče prepliću, s neočekivanim i neverovatnim posledicama po sve njih.

Agvaluzin rečiti narator vodi nas na živopisno i očaravajuće putovanje kroz promenljiv pejzaž pamćenja i prošlosti, i – iz svoje jedinstvene perspektive kameleona koji živi u Feliksovoj kući – otkriva dirljivu ljubavnu priču.