KAKO DA IZBEGNEMO KORONU

399,00 RSD

Autor: Dr Vang Džou
Broj strana: 135
Format: 20 cm
Povez: Broš
Pismo: Latinica
ISBN: 978-86-505-3247-8

O knjizi "KAKO DA IZBEGNEMO KORONU"

Priručnik o prevenciji i kontroli virusa COVID-19

Promenite navike, sačuvajte život.

Doktor Vang Džou i njegove kolege iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u Vuhanu – žarištu korone – napisali su obavezan vodič kroz pandemiju virusa COVID-19.

Kao što svakodnevno – i nesvesno – ohrabrujemo sebe na čitav niz malih ali važnih poduhvata koji utiču na naš život i poboljšavaju ga, tako treba da usvojimo i ove savete, da ih uporno primenjujemo kako bi postali deo naših navika, naše kulture. Odgovornost prema sopstvenom zdravlju počinje od nas samih.

Ovaj Priručnik zasnovan je na naučnim istraživanjima i saznanjima lekara koji su se našli u prvim redovima borbe protiv korone u kineskoj provinciji Hubej. Napisan jednostavnim, razumljivim jezikom, odgovoriće na mnoga vaša pitanja kojih je sve više usled zbunjujuće bujice često proizvoljnih i neproverenih informacija.

Kako da sprovedete mere lične zaštite
Kako da sprovedete mere predostrožnosti na javnim mestim i u svom domu
Kako da prepoznate bolest
Kakav se način ishrane preporučuje za vreme epidemije virusa COVID-19
Kako vežbati tokom epidemija virusa COVID-19
Kako sprečiti infekciju novim korona virusom tokom putovanja
Kako se psihički pripremiti tokom epidemije virusa COVID-19
Na kraju ovog korisnog priručnika naći ćete i Tabelu za samoevaluaciju, koja će vam pomoći da kroz odgovore na postavljena pitanja sami procenite svoje simptome.

Zahvaljujući slikovitim ilustracijama, poruke ovog Priručnika razumeće i vaši mališani, i od malih nogu će naučiti koliko su vežne lične higijena i higijena životnog prostora.

„Iskreno se nadamo da će ovaj priručnik pomoći srpskim čitaocima da se pravilno zaštite i sačuvaju od virusa. Takođe verujemo da kroz zajedničke napore možemo da pobedimo COVID-19. Ostanite dobro i držite se, mi smo uz vas.”

Autori