Akcija!

Isidora Bjelica – Komplet 3 knjige

1497,00 RSD749,00 RSD

Ko je ko stvarno u srbiji

Str.: 232

Povez: Broš

Pismo: Ćirilica

Kraljice serbske

Str.: 206

Povez: Broš

Pismo: Ćirilica

Najveći ljubavnici serbski

Str.: 202

Povez: Broš

Pismo: Ćirilica

Požurite! Ostalo je manje od 5 knjiga na stanju.

Isidora Bjelica – Komplet 3 knjige

Isidora Bjelica – Komplet 3 knjige

KO JE KO STVARNO U SRBIJI

Sve što ste oduvek hteli da znate o našim slavnim savremenicima, a nigde drugde niste mogli da pročitate!

Ko je ko stvarno od antiratnih ekstraprofitera, nevladinih organizacija, političara, umetnika…

Ko su najpametniji, najgluplji, najseksipilniji?

Ko zaista vlada Srbijom?

U knjizi, Isidora Bjelica, otkriva sasvim nepoznate i šokantne, sakrivene podatke i informacije: Gde se danas skriva Radovan Karadžić, ujak Biljane Srbljanović? – Ko ide na aerodrom Surčin i kad ne leti? – Ko je zapravo Labus? – Ko pomaže Miloševiću u Hagu? Ko je bio komunista, doušnik i koliko je partija promenio? Ko sa kim, kad, kako, gde i zašto?

Knjiga koja se čita u dahu, izučava mesecima i ne pozajmljuje nikom.

Pisana u satiričnom duhu, kako to samo autorka Isidora Bjelica ume, knjiga sa jedne strane otkriva sasvim nepoznate i šokantne, sakrivene podatke i informacije, a sa druge je duhoviti prikaz vrlina i mana naših slavnih savremenika.

 KRALJICE SERBSKE

Otkrijte do sada nepoznatu stranu srpske prošlosti ispričanu kroz vizuru naših kraljica, princeza i carica.

Svetice ili bludnice, bogougodne supruge ili proračunati političari – žene srpskih vladara uticale su na našu istoriju više nego što pretpostavljamo.

Od srednjeg veka do današnjih dana o našoj istoriji nam govore kao da se odvijala bez bitnijih ženskih aktera.

Isidora Bjelica istražuje, prikazuje i dokumentuje drugačiji pogled na našu prošlost, onaj u kojem su žene imale važnu ulogu, i otkriva nam:

Je li jedini greh proklete Jerine bio to što je terala Srbe da grade?

Da li je Evdokija zavela sve Nemanjiće pa i Rastka i zašto ju je muž oterao golu sa dvora?

Da li je kralj Milutin zidao toliko manastira da bi sakrio svoj greh počinjen prema Simonidi?

Zbog čega se zaista raspalo Dušanovo carstvo?

Kako je Draga Mašin od najperspektivnije srpske spisateljice završila kao najomraženija vladarka?

Da li je poslednja srpska princeza bila Amerikanka?

Otkrijte sve dugo skrivane tajne Nemanjića, Hrebeljanovića, Obrenovića i Karađorđevića.

 

NAJVEĆI LJUBAVNICI SERBSKI

Knjiga “Najveći ljubavnici Serbski”  spisateljice Isidore Bjelice, predstavlja svojevrstan herbarijum znamenitih Srba koji su svoj život posvetili Erosu i lepoti žene. Mada su mnogi od njih poznatiji po svom delu, kao vladari ili umetnici, svejedno, celi je njihov život bio satkan od emocija, od ljubavnih treptaja, od strasti…

U ovom zborniku Isidora ne piše o zavodnicima i zavedenim, ona svojim čitaocima predstavlja muškarce, slavne Srbe, koji su svoju slavu podredili slavi žene.

Priče iz života najpoznatijih muškaraca.

Ovaj romantični panoptikum o najvećim ljubavnicima u Srbiji kreće od naših vladara, preko Nemanjića, Obrenovića i Petrovića, od Kralja Milutina preko Njegoša, Cara Dušana, Kralja Milana i Kralja Aleksandra, do naših najznamenitijih književnika kao što su Crnjanski i Andrić ili savremenika Bećkovića i Pavića, otkrivajući čitaocima istinu o njihovom emotivnom biću, dokazujući da su najveća državotvorna i umetnička dela nastajala i nastaju jer je u srcima njihovih stvaralaca bio i biće plamteći ritam ljubavi. Jer su delali i deluju pod opsesijom.

Šta pokreće jednog muškarca

Opsednutošću ženom bez koje ne bi bilo ni srpske države ni srpske kulture. Strast je ono što je pokretalo ove muškarce u poslu, umetnosti, a veoma vidno i u privatnom životu.  Kroz knjigu “Najveći ljubavnici Serbski” , upoznajte drugu stranu ovih naizgled jakih muškaraca.

Ako ste se pitali kako su najveći i najuspešniji srbski muškarci zavodili, ovo je prava knjiga za vas. Jedna od boljih knjiga Isidore Bjelice, jer je spoj istorije i mašte. Ne samo ljubavna priča već prikaz vrlina i mana mnogih muškaraca koji su kroz vekove važili za fatalne. Ukoliko se pitate koja je njihova tajna? Da li su je uopšte imali? Ili je to bio samo šarm, ova knjiga je prava.

Za kraj, a možda baš vaš početak

Svako od njih je imao svoju slabu tačku, upoznajte je i naučite nešto. Možda nećete postati novi Don Žuan ili neki naš srcelomac, ali sigurno nije na odmet da pročitate kvalitetnu i nadasve zabavnu knjigu.