Hotel Borg

499,00 RSD

Autor: Nikola Leka
Format: 13×20
Broj strana: 200 strana

Hotel Borg

Slavni dirigent odlučuje da se našali sa svojom publikom i za svoj oproštajni koncert bira krajnje neobično mesto i vreme – malu drevnu crkvu u Rejkjaviku, na Islandu u vreme polarne noći. Da „šala“ bude zanimljivija, koncert će pratiti pedeset žitelja Rejkjavika, nasumično odabranih iz telefonskog imenika.

Osim slavnog dirigenta, glavni protagonisti na pozornici i u romanu su hirovita operska solistkinja i dečak-solista željan da proživi uskraćeno detinjstvo. Sve troje su na zalasku karijere i posle napornih proba povlače se u mali ljupki hotel Borg – toplu oazu usred nestvarnog ostrvskog krajolika – u kom se svako suočava sa sopstvenim životnim izborima i proživljava najdublje intimne i profesionalne krize.

Istovremeno, sreću se islandski lepotan Aukon Peterson, najpopularniji mladić na ostrvu koji razuzdanim životom pokušava da nadoknadi duboko nezadovoljstvo i odagna strah od samoubistva i skroman i malo čudan, Oskar iz Geteborga, zaljubljenik u muziku koji je propustio maestrov pretposlednji koncert te je odlučio da po svaku cenu ne propusti i oproštajni. S obzirom na način odabira publike, to je gotovo nemoguć poduhvat tim pre što Oskar nema jasan plan.

On i Aukon sklapaju đavolsku opkladu s paklenim ishodom.

„Nikola Leka je možda poslednji romantičarski pisac veka.“

Oservatore Romano

„Nikola Leka ima hrabrosti da puca visoko. I ne promašuje.“

Il Mesađero

„Nikola Leka piše onako kako se nekad pisalo: za večnost. Raduje me što još postoje takvi mladi pisci.“

Serđo Maldini, pisac