Akcija!

HIT AKCIJA- 5 ENCIKLOPEDIJA ZA 999

3750,00 RSD999,00 RSD

Komplet sadrži:
1- Ribe i vodozemci- velika enciklopedija
2- Beskičmenjaci – velika enciklopedija
3- Biljni svet – velika enciklopedija
4- Evolucija i genetika – velika enciklopedija
5- Svemir – velika enciklopedija
Izdavac: Knjiga komerc
Povez: Tvrd
Pismo: Latinica

O knjizi "HIT AKCIJA- 5 ENCIKLOPEDIJA ZA 999"

Popust: 73%

1- RIBE I VODOZEMCI- VELIKA ENCIKLOPEDIJA

Okeani zauzimaju 70% povrsine zemlje. U njima je poceo zivot na ovoj planeti i u njima istovremeno zive i najprimitivnije i najravijenije vrste.

Bogovi, polubogovi, preruseni princevi i verski simboli. U carstvu mitova, ribe i vodozemci su otelotvorenja mocnih i tajanstvenih sila priode.

Zivot vodenih bica je cudesan i oduvek je blisko povezan s ljudskim zivotom. Mozda ce nas saznanje i njihovim navikama i nacinima zivota podstaci da vise brinemo o njima i zastitimo ih jer oni su mnogo vise prepusteni na milost i nemilost promenljivim uslovima vodene sredine nego ljudi.

2- BESKIČMENJACI – VELIKA ENCIKLOPEDIJA

Beskicmenjaci su bili prve zivotinje na zemlji. Oni su najstariji i najbrojniji medju poznatim zivim bicima. Zadivljujuci svet sicusnih stvorenja obuhvata vise od 1,5miliona vrsta, razlicitih oblika i navika.

Istrazite ovu knjigu punu podataka, zadivljujucih fotografija i cinjenica o unutrasnjem i spoljasnjem zivotu beskicmenjaka. Upoznacemo vas i s insektima koji bi vam koristili u kuci, kao i s onima koje je bolje drzati podalje i pod kontrolom. Podrobni opisi zajedno s pazljivo odabranim slikama verno ce vam predstaviti kako neka od najmanjih bica na zemlji zive, rastu i sporazumevaju se.

3- BILJNI SVET- VELIKA ENCIKLOPEDIJA

Na svetu ima oko 300.000 biljnih vrsta, koje rastu u razlicitim predelima, od zaledjene articke tundre do bujnih tropskih suma. Uzbudljivo je nauciti kako biljke uspevaju da u potpunosti iskoriste energiju koju primaju od sunca, kao i otkriti nacine na koje opstaju i pored najrazlcitijih izazova zivotne sredine.

Cudesni biljni svet uz potpun istorijski pregled predstavljen je izuzetnim fotografijama i ilustracijama koje, izmedju ostalog, pruzaju uvid u unutrasnjost stabla i prikazuju nam cak i rad tkiva unutar stabla i lisnih nerava i omogucavaju jedan potpuno novi uvid u bogastvo koje nas okruzuje.

4- EVOLUCIJA I GENETIKA – VELIKA ENCIKLOPEDIJA

Kada se pojavio covek? Sta nas to cini drugacijim od ostalih zivotinja? Kako se razvio jezik? Zasto je toliko vazno desifrovati sekvencu ljudskog genoma? Cilj ove knjige je da vam isprica i pomocu sjajnih slika prikaze brojne odgovore koje su ljudi pronalazili tokom istorije, njihove uspehe, neuspehe i nova pitanja. Ta nova pitanja oblikuju svet u kome zivimo, svet ciji nasnaucni, tehnoloski, umetnicki i industrijski razvoj iznenadjuje i katkad zastrasuje.

Ne gubite ni cas. Okrenite naredni list i pocnite da uyivate u ovoj knjizi koja ce mozda postati polazna tacka u vasoj spopstvenoj naucnickoj pustolovini

5- SVEMIR – VELIKA ENCIKLOPEDIJA

Prva knjiga o nastanku i razvoju svemira u svojoj njegovoj velicanstvenosti sa trodimenzionalnim ilustracijama koje podrobno prikazuju stvaranje i prirodu brojnih blistavih tacaka koje krase nocno nebo i daju odgovor sta se nalazi iza njih. Otkricete kako sunca koja ispunjavaju svemir zive i umiru, sta su crne rupe i tamna materija i gde je nase mesto u tomprostranstvu. Prililika da uporedimo nas svet sa sudbinom svetova slicnih njemu svakako cce nam pomoci da shvatimo zasto ne postoji bolje mesto za zivot od Zemlje. Bar za sad.