Akcija!

HIT AKCIJA – 5 ENCIKLOPEDIJA ZA 999 – MEK POVEZ

3750,00 RSD999,00 RSD

Komplet sadrži:
1- Velika enciklopedija – Biljni svet
2- Velika enciklopedija- Ribe i vodozemci
3- Velika enciklopedija -Beskičmenjaci
4- Velika enciklopedija -Evolucija i genetika
5- Velika enciklopedija – Svemir
Izdavač: Knjiga komerc
Povez: Mek
Pismo: Latinica

O knjizi "HIT AKCIJA – 5 ENCIKLOPEDIJA ZA 999 – MEK POVEZ"

Popust 73%

Kupovinom enciklopedija pomažete mlade naučnike, istraživače, inovatore i umetnike. Fondacija 1% ima za cilj podršku mladim talentovanim ljudima da otkriju i ostvare svoje talente, ideje i snove

1- VELIKA ENCIKLOPEDIJA – BILJNI SVET – MEK POVEZ

Na svetu ima oko 300.000 biljnih vrsta, koje rastu u razlicitim predelima, od zaledjene articke tundre do bujnih tropskih suma. Uzbudljivo je nauciti kako biljke uspevaju da u potpunosti iskoriste energiju koju primaju od sunca, kao i otkriti nacine na koje opstaju i pored najrazlcitijih izazova zivotne sredine.

Cudesni biljni svet uz potpun istorijski pregled predstavljen je izuzetnim fotografijama i ilustracijama koje, izmedju ostalog, pruzaju uvid u unutrasnjost stabla i prikazuju nam cak i rad tkiva unutar stabla i lisnih nerava i omogucavaju jedan potpuno novi uvid u bogastvo koje nas okruzuje.

2-VELIKA ENCIKLOPEDIJA – RIBE I VODOZEMCI – MEK POVEZ

Okeani zauzimaju 70% povrsine zemlje. U njima je poceo zivot na ovoj planeti i u njima istovremeno zive i najprimitivnije i najravijenije vrste.

Bogovi, polubogovi, preruseni princevi i verski simboli. U carstvu mitova, ribe i vodozemci su otelotvorenja mocnih i tajanstvenih sila priode.

Zivot vodenih bica je cudesan i oduvek je blisko povezan s ljudskim zivotom. Mozda ce nas saznanje i njihovim navikama i nacinima zivota podstaci da vise brinemo o njima i zastitimo ih jer oni su mnogo vise prepusteni na milost i nemilost promenljivim uslovima vodene sredine nego ljudi.

3-VELIKA ENCIKLOPEDIJA – BESKIČMENJACI – MEK POVEZ

Uz mnoštvo vrhunskih fotografija, grafika i zanimljivih podataka predstavljeno je više od 1,5 miliona vrsta, različitih oblika i navika koje se tiču unutrašnjeg i spoljašnjeg života beskičmenjaka. U posebnom poglavlju o insektima opisani su i oni koji mogu da budu korisni u kući, kao i oni koje je bolje držati podalje i pod kontrolom. Podrobni opisi zajedno s pažljivo odabranim slikama životinja u prirodnom staništu verno prikazuju kako neka od namanjih bića na zemlji žive, rastu i sporazumevaju se

4- VELIKA ENCIKLOPEDIJA – EVOLUCIJA I GENETIKA – MEK POVEZ

Kada se pojavio covek? Sta nas to cini drugacijim od ostalih zivotinja? Kako se razvio jezik? Zasto je toliko vazno desifrovati sekvencu ljudskog genoma? Cilj ove knjige je da vam isprica i pomocu sjajnih slika prikaze brojne odgovore koje su ljudi pronalazili tokom istorije, njihove uspehe, neuspehe i nova pitanja. Ta nova pitanja oblikuju svet u kome zivimo, svet ciji nasnaucni, tehnoloski, umetnicki i industrijski razvoj iznenadjuje i katkad zastrasuje.

Ne gubite ni cas. Okrenite naredni list i pocnite da uyivate u ovoj knjizi koja ce mozda postati polazna tacka u vasoj spopstvenoj naucnickoj pustolovini.

5- VELIKA ENCIKLOPEDIJA – SVEMIR – MEK POVEZ

Prva knjiga o nastanku i razvoju svemira u svojoj njegovoj velicanstvenosti sa trodimenzionalnim ilustracijama koje podrobno prikazuju stvaranje i prirodu brojnih blistavih tacaka koje krase nocno nebo i daju odgovor sta se nalazi iza njih. Otkricete kako sunca koja ispunjavaju svemir zive i umiru, sta su crne rupe i tamna materija i gde je nase mesto u tomprostranstvu. Prililika da uporedimo nas svet sa sudbinom svetova slicnih njemu svakako cce nam pomoci da shvatimo zasto ne postoji bolje mesto za zivot od Zemlje. Bar za sad.