Gospodarica smrti

715,00 RSD

Autor: Arijana Frenklin
Godina izdanja: 2008
Br. str.: 352
Povez: broširano
Format: 14×20.5
Pismo: latinica
ISBN: 978-86-7346-639-2

O knjizi "Gospodarica smrti"

Četiri surova ubistva… surovi ubica

i jedna neobična žena koja otkriva tajne mrtvih…

U srednjovekovnom Kembridžu ubijeno je četvoro dece. Katoličko stanovništvo optužuje svoje sugrađane Jevreje. Da bi se spasli linča, kembrički Jevreji traže zaštitu od kralja. Henri II nije prijatelj Jevreja – zapravo, nije ničiji prijatelj – ali veruje u red i zakon i neophodan mu je novac koji se prikuplja od jevrejskog poreza. Od svog rođaka, kralja Sicilije – čiji su podanici najbolji evropski medicinski eksperti – traži da mu pošalje svog najboljeg „gospodara smrti”, preteču današnjeg kriminalističkog patologa. Italijanski doktor odabran za ovaj zadatak, mladi stručnjak sa Univerziteta u Salernu, ekspert je za anatomiju i kriminalističku istragu. Ali, njeno ime je Adelija; kralju je poslata „gospodarica smrti”.

U zaostaloj i sujevernoj zemlji poput Engleske, Adelija se na svakom koraku suočava s opasnošću. Da bi izbegla optužbe za veštičarenje mora da krije svoj pravi identitet. Pomaže joj jedan od kraljevih poreznika, ser Roli Pikot, čovek koji vodi vlastitu istragu. Bivši vitez krstaš, Roli može biti prekopotreban prijatelj – ili zlotvor za kojim tragaju. Duž senovitih obala Kembridža, lov se intenzivira, a ubica se sprema da ponovo napadne…

„Veoma zabavno! Frenklinova uspeva da živopisno oslika dvanaesto stoleće svojom dobrom pričom. Heroina je briljantna a svi detalji odlični.”

– KEJT MOSI, autorka Njujork Tajmsovog bestselera Lavirint

„Preduzimljiva, briljantna heroina romana Gospodarica smrti srednjovekovni je pandan istražiteljke iz serije Mesto zločina.”

– KAREN HARPER, autorka bestseler serijala Misterije Elizabete I

„Istražitelji Mesta zločina susreću se s Kanterberijskim pričama, u kriminalističkoj drami koja se odigrava u Engleskoj dvanaestog veka.”

– Kirkus Rivjuz