GOSPODARICA PESKA 1

849,00 RSD

Autor: Alvin Hamilton
ISBN:978-86-89565-43-0
Broj strana:269
Pismo:latinica
Povez:Broširani povez
Format:20 cm
Godina izdanja:2017

O knjizi "GOSPODARICA PESKA 1"

U užarenoj pustinji kojom galopiraju konji sazdani od vetra i peska, u kojoj volšebni džîni mogu u besu da zaspu peščanom olujom čitavo more i grad, u kojoj iz noćne tame vrebaju zlodusi ‒ rodila se Amani, devojka koja je prvo naučila da puca, pa tek onda sve ostalo, i koja pištoljem pokušava sebi da obezbedi bolji život od onog koji inače čeka devojčicu u Poslednjem Okrugu.

Odbijajući da se prepusti mračnoj sudbini, Amani računa da će je hitrost na obaraču izvući iz jalove bestragije rodne zabiti. U Džinu, tajanstvenom neznancu kojeg će upoznati na takmičenju u pucanju, pronalazi saveznika za beg. I mada je čitavog života zamišljala kako će napustiti dom, nije ni sanjala da će bežati od sultanove vojske, putovati pustinjskim karavanom, boriti se s peščanim olujama i natprirodnim bićima koje se kriju u dinama posle sumraka, i to zajedno s beguncem koga traže zbog veleizdaje.

Niti je pomislila da će se zaljubiti u njega… A da je te čudne plave oči, toliko neobične za žitelje pustinje, nasledila ne od nekog stranog vojnika koji je prošao kroz njen okrug, već od magijskog bića…