GNEV I ZORA

899,00 RSD

Autor: Rene Ahdie
Pismo: latinica
Povez: mek
Broj strana: 288
ISBN: 9788660354435
Format: 140 X 200

GNEV I ZORA

„Stotinu života za onaj jedan život koji si ti uzeo. Po jedan, svakoga dana u zoru. Propustiš li jedno jedino jutro, izvući ću te iz tvojih snova. Izvući ću te iz tvog grada. I oduzeću ti život hiljadu puta iznova.”

Svaka zora donosi užas drugoj porodici u zemlji kojom vlada ubica. Kalid, osamnaestogodišnji vladar Korasana, svake noći dovodi novu nevestu samo da bi bila pogubljena u svitanje. Iznenada, dolazi do neočekivanog iznenađenja kada se šesnaestogodišnja Šeherezada dobrovoljno ponudi da se uda za kalifa. Ali ona ima promišljen plan – da preživi i osveti se za surovu smrt svoje najbolje drugarice i drugih mladih devojaka koje su ubijene bez ikakvog objašnjenja. Svojim smislom za humor i odlučnošću, zaista će preživeti novu zoru koju nijedna druga devojka pre nje nije… ali će i saznati stvari koje nije ni slutila da se kriju ispod površine bezgranične surovosti ʽdečaka – kraljaʼ.
Da li će uspeti da, jednom zauvek, prekine ciklus smrti i uništenja?

Inspirisan pričama iz „1001 noći”, roman „Gnev i zora” je gusto tkanje mržnje, ljubavi, odanosti,  izdaje, osvete…

„U pozadini političke intrige, ovo je pažljivo konstruisana priča o sukobu lojalnosti, strasnoj ljubavi i suptilnoj magiji u surovom pustinjskom gradu.”