FRIDA KALO I BOJE ŽIVOTA

999,00 RSD

Autor: Karolin Bernard

Izdavač: Laguna

Pismo: Latinica

Format: 13x20

Broj strana: 320

Povez: Mek

Godina izdanja: 2021

ISBN: 978-86-521-4057-2

FRIDA KALO I BOJE ŽIVOTA

FRIDA KALO I BOJE ŽIVOTA – Karolin Bernard

 

FRIDA KALO I BOJE ŽIVOTA je priča o ovoj izuzetno talentovanoj ženi buntovnog duha i nekonvencionalnog stila, o ljubavi, životu, umetnosti, slobodi i hrabrosti da se ona svaki dan iznova osvaja.

Ne mogu da slikam revoluciju kao ti. Moja revolucija se odigrava u meni. Ja sam revolucija.

Godina je 1925. U Meksiko Sitiju ključaju političke borbe i kreativne strasti. Komunističke ideje izvele su hiljade ljudi na ulice: staljiniste, trockiste, internacionaliste, koji protestuju protiv države i jedni protiv drugih. Najistaknutiji umetnici tiskaju se po kafeima žučno raspravljajući o novim stremljenjima u savremenom svetu. Iznad svih uzdiže se kolosalni Dijego Rivera, slikar koji je svojim muralima ovekovečio Meksičku revoluciju.

U prepunom autobusu na ulicama milionske prestonice sedamnaestogodišnja Frida doživljava tešku saobraćajnu nesreću zbog koje će tri godine biti prikovana za krevet. Uprkos strašnoj fizičkoj patnji ona ne prestaje da slika na tronošcu posebno napravljenom za nju. Tada još i ne sanja da će postati velika Frida Kalo – slavna meksička umetnica poznata po svojim živopisnim portretima, žena kojom se Dijego Rivera dvaput ženio, jedina koja je uspela da ukroti njegovu vatrenu prirodu.

 

Onlline knjižara Knjige na dlanu vam nudi široku ponudu ljubavnih romana različitih autora. Pogledajte našu ponudu u kategoriji Beletristika – Ljubavni romani.