Eva

605,00 RSD

Autor: Đovani Verga
ISBN: 978-86-7157-405-1
Format: 21
Broj strana: 161
Povez: Broš
Pismo: Ćirilica

Eva

Eva

U Vašoj biblioteci objavljen je kratak roman italijanskog pisca Đovanija Verge. To je roman o neobičnoj, snažnoj ljubavi siromašnog obožavaoca i popularne glumice… Njegova opsednutost i njena lepota čine izuzetnu književnu čaroliju. Evina lepota prikazana je u neuhvatljivom trepetu bića i osećanja.

Giovanni Verga (rođen 1840., Katanija, Sicilija – umro 27. januara 1922., Katanija), romanopisac, pisac kratkih priča i dramatičar, najvažniji iz italijanske realističke  škole romanopisaca. Eva je roman Đovanija Verga koji je izdao i objavio u Milanu 1873. godine izdavač Treves.
„Sreo sam se s ovom ženom dva puta – nije bila lepša od svih ostalih, niti elegantnija, ali nije izgledala kao niko drugi. U njegovim očima su bili fascinantni pogledi, poput pokvarenosti zamišljenog postojanja koje je bilo puno atrakcija“.
Eva je roman o neobičnoj, snažnoj ljubavi siromašnog obožavaoca i popularne glumice… Njegova opsednutost i njena lepota čine izuzetnu književnu čaroliju. Evina lepota prikazana je u neuhvatljivom trepetu bića i osećanja.