Čudo – R. H. Palasio

792,00 RSD

Autor: R. H. Palasio
Godina izdanja: 2015
Br. str.: 348
Povez: broširano
Format: 21cm
Pismo: latinica
ISBN: 978-86-7346-977-5

O knjizi "Čudo – R. H. Palasio"

Avgust Pulman je znao da nije običan desetogodišnjak. Osim što je na igralištu često krio lice ispod astronautske kacige, radio je sve što rade i ostala deca njegovog uzrasta: jeo sladoled, šutirao loptu i igrao igrice na kompjuteru. Ipak, navikao je da ljudi gledaju i upiru prstom u njega svaki put kada izađe na ulicu. Navikao je i da ga nazivaju nakazom.

Agi je dečak rođen s deformacijom lica zbog koje nikada nije išao u školu niti je sticao nove drugare, ali se u porodičnom domu osećao bezbrižno i voljeno. Međutim, kada njegovi roditelji odluče da je vreme da izađe ispod staklenog zvona i upišu ga u školu, počinju Agijeve muke: treba se izboriti za svoje mesto u novom okruženju – izbeći maltretiranje, ruganje i odbacivanje.

Borba s predrasudama ne muči samo Agija, već i njegove roditelje, sestru, nastavnike i malobrojne drugare. Svi oni se na različite načine suočavaju kako sa svojim doživljajem Agija tako i s reakcijama okoline.

Knjiga o dečaku neobičnog lica dospela je na vrh „Njujork tajmsove“ bestseler liste, na kojoj i sada, pet godina nakon objavljivanja, zauzima prvo mesto.

Po romanu je snimljen istoimeni film, sa Džulijom Roberts, Ovenom Vilsonom i Džejkobom Tremblijem u glavnim ulogama. Trejler možete pogledati ovde.