Akcija!

Avanturistički romani za mlade – 5 knjiga za 999

PROIZVOD TRENUTNO NIJE DOSTUPAN

Komplet sadrzi:

  1. Skorpijina kuca
  2. Krvavi dijamant
  3. Tigar u bunaru
  4. Robovi gospodarstva
  5. Rubin u dimu

Avanturistički romani za mlade – 5 knjiga za 999

Skorpijina kuca

Za većinu ljudi koji ga okružuju Met nije dečak, već zver. Ali za El Patrona, gospodara zemlje pod imenom Opijum Met predstavlja garanciju večnog života. El Patron voli Meta kao sebe samog, zato što El Patron i jeste Met. Njih dvojica imaju identičan DNK. Dok se Met bori da razume svoje postojanje, preti mu galerija zlokobnih, pohlepnih likova, među kojima se nalaze pohlepni i vlastoljubivi članovi El Patronove porodice. Okružen je opasnom armijom telohranitelja i bezumnim robovima opijuma, Iđitima- stvorenjimasa uništenim mozgovima koji tegobno rade na poljima maka.Čak ni bekstvo sa imanja Alakran ne garantuje slobodu, budući da je Met obeležen na načine koje ne može ni da pretpostavi. Na svakoj okuci u ovoj slikovitoj futurističkoj avanturi čeka nas novo iznenađenjeod koga čitaocima zastaje dah.

 

Krvavi dijamant

U Veneciji, dijamant je obećavao bogatstvo i prestiž pohlepnom i raskalašnom Bernardu Paljarinu. Na dvoru velikog mogula iz Agre, on zauzima posebno mesto i svoj tron. Za Filipa i njegovu porodicu kamen je imao još veću vrednost. Posedovanjem kamena mogli bi da povrate svog oca iz mrtvih.

 

Tigar u bunaru

Iako je njegov prvi roman napisan za odrasle, Filp Pulman se proslavio romanima za decu, kao što su Satni mehanizam, Ćerka majstora vatrometa, Džek Đipalo, Rubin u dimu, Severna svetlost… Treći deo priče o Sali Lokhart, koja je započela knjigom Rubin u dimu , prati Sali, sada kao već odraslu ženu koja ima ćerkicu. Iako je otac njene devojčice odavno mrtav pojaviće se čovek koji će tvrditi da je on. Primorana tadašnjim zakonima, Sali će morati da se upusti u veliki rizik, usput otkrivajući zavere nekih jako zlih osoba, koji čine stravične zločine nad ljudskom prirodom.

 

 

Robovi gospodarstva

Nakon pet godina mira grad Aramant je razoren, a narod Manta odveden u ropstvo. Kastrel Hat je ostala i ponovo odvojena od voljenog brata priprema osvetu.
Brat ima zadatak da otkrije tajne naroda pevača jer će samo tako moći da uništi moć gospodarstva.
Da li će u Aramantu ponovo zavladati mir?

 

Rubin u dimu

Uzbudljiv triler koji se odvija na mračnim ulicama i u pušionicama opijuma u starom Londonu. Ako do sada niste upoznali Seli Lokhart, budite siurni da će vas očarati. Ona je šesnaestogodišnja devojčica neobične lepote. Nema klasično obrazovanje, ne poznaje francuski jezik i klasičnu književnost, istoriju, umetnost i muziku, ali zato ima temeljno znanje vojne taktike, dar za vođenje poslova, jaše kao Kozak i odlično puca iz pištolja. Nakon smrti oca, primorana je da se sama probija kroz život. Iako to ne zna, preti joj velika opasnost a uzrok svega je kobna tajna rubina u dimu…